Oldalak
(Áthelyezés ide: ...)
Főoldal
Előételek
Torták
Reţete în lb. română
▼
2024. április 18.
Karamellkrém torta - Chec cu cremă de zahăr ars
›
Hozzávalók egy kalácsformához: a karamellhez: 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál citromlé; a krémhez: 4 tojás, 5 dl tej, 10 dkg cukor, csipetnyi s...
2024. április 5.
Diós-mazsolás terrine - Terină de carne cu nuci și stafide
›
Hozzávalók : 16-20 szelet bacön, 25 dkg pulyka- vagy csirkemell, 25 dkg pulyka- vagy csirkecomb, 25 dkg zsírosabb sertéshús( elsőcomb vag...
2024. április 3.
Sonkás tojásleves - Ciorbă de cartofi cu șuncă și ouă
›
Húsvéti maradékmentés Hozzávalók : 1,5-2 l sonka alaplé(amiben főtt a sonka), 10-15 dkg főtt sonka, 4 főtt tojás, 1 nagyobb sárgarépa, 40 d...
2024. április 2.
Tojás mustármártással - Ouă cu sos de muștar
›
4 személy / 60 perc Hozzávalók : 6 főtt tojás, 1 kisebb hagyma, 5 dk...
2024. március 29.
Mogyorós-kapucsínókrémes rolád - Ruladă cu alune și cremă capucino
›
12 szelet / 60 perc Hozzávalók : a laphoz: 5 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 3 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, késhegynyi sütőpo...
1 megjegyzés:
2024. március 28.
Kávékrémes szelet - Felii cu cafea
›
20 szelet / 70 perc Hozzávalók : a piskótához: 5 tojás, 15 dkg cukor, 6 evőkanál liszt, csipetnyi só; a krémhez: 25 dkg krémsajt, 2 e...
2024. március 27.
Töltött karajtekercs - Ruladă de cotlet
›
Hozzávalók : 1 kg sertéskaraj, 20 dkg füstölt sonka, 10 dkg füstölt szalonna, 10-12 szelet bacön, 2 zöldhagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors,...
2024. március 26.
Tavaszi leves húsgombóccal - Ciorbă „dulce” cu perișoare
›
Hozzávalók 4 személyre: 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 krumpli, ½ karalábé(elhagyható), ½ piros paprika, 2 zöldhagyma, petrezselyemz...
2024. március 21.
Sült alma karamelles joghurtkrémmel - Mere prăjite cu sos de iaurt și caramel
›
Hozzávalók 4 személyre: 4-5 alma, 1 dl joghurt vagy kefir, 2 evőkanál cukor, kb. 15 dkg liszt, olaj; a krémhez: 2,5 dl joghurt, 1,5 dl tejsz...
1 megjegyzés:
Káposztás lepények - Palanețe cu varză
›
Hozzávalók : a tésztához: 50 dkg liszt, 20 g friss élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál só, 2,5 dl víz; a töltelékhez: 1 fej édes káposz...
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése