2012. október 19.

Tordai vagdalt hús




Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 30 dkg marhahús, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 12 cikk fokhagyma, só, bors, paprika, majoránna

Elkészítése:
A szalonnát apró kockákban lepirítjuk, a hagymával és a foghagymával együtt.
Hozzákeverjük a majoránnát, a paprikát, a borsot. A sertéshúst és a marhahúst ledaráljuk, és hozzáadjuk a párolt anyagokat, sóval ízesítjük, majd gondosan összegyúrjuk.  Zsírpapírba rúdformára tekerjük,  a hűtőszekrényben 2-3 napig érleljük. Sütés előtt, 1 cm széles szeletekre vágjuk, forró sütőrácson készre sütjük. Köretként sült gombafejeket, padlizsánt, cukkinit adhatunk mellé. Juhtúrós pirítóssal nagyon finom.

A majoránna tökéletesen illik a grillhúsokhoz, így a fokhagymával és a többi fűszerekkel együtt, kellemes, pikáns ízt kölcsönöz a tordai vagdalt húsnak. A többnapos érlelés azért szükséges, hogy a hússzelet ne essen szét és az ízek jobban összeérjenek.



7 megjegyzés:

gionetta írta...

Oh, ez nekem való, benyújtom majd a svédasztalhoz, nekem nagyon tetszik. Ráadásul ott, helyben lehet majd meggrillezni. NAgggyon jó! :-))

Anazar írta...

És azok a grill dolgok hozzá, nyálcsorgató!

Csiperke írta...

Ha hazajön a férjem Svájcból, tuti megcsinálom neki! Oda lesz meg vissza!

Gabriella írta...

Olyan jól néz ki, megéheztem már a látványtól is. (nekem is van ilyen evőeszközkészletem, szép:)

Az amatőr hagyományörző írta...

Nekem erről a finom vagdaltról a pljeskavica, csevap, mititei és társaik jutnak eszembe ,már azt hittem hogy ezeknek nincs magyar rokonuk , pedig úgy néz ki hogy van , mint ahogy van a hamburgernek is !

Blogkonyha írta...

Mesés étek! Könnyű, élvezhető és különleges! Nagyon guszta!

sedith írta...

Milyen finom lehet! Érdekes, állandóan van itthon majoránnám, de még nem fedeztem fel magamnak. Nem igazán tudom, mibe is használjam. Akkor most legalább kaptam ötletet! És micsoda színkavalkád, ismét!:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...