2013. augusztus 2.

Nyári almaleves csomborral ízesítve


Hozzávalók:  40 dkg nyári alma, 25 dkg csontos csirkehús, 1 kis fej hagyma, 2 sárgarépa, 2 evőkanál olaj, 2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, 1-2 teáskanál cukor, só, csombor

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát pedig karikára vágjuk. A csirkemellet is kisebb darabokra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, mikor félig megvan, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a sárgarépát meg a csombort, megsózzuk, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Az almát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, és mikor a hús megfőtt hozzáadjuk a leveshez és 3-4 percig főzzük, vagy addig, míg az alma megpuhul. A tojássárgát elkavarjuk a tejszínnel, kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd hozzáadjuk az ételhez. Ha szükséges cukorral édesítjük és kiforraljuk. 

5 megjegyzés:

Culinaria Ungaria írta...

Kedves Aleda!

Ez nagyon jól néz ki, és ebben a nagy kánikulában biztos jól esik. :-)

Lenne egy kérésem hozzád... Beneveztem egy receptversenyre, ahol egyhetes toszkán nyaralást nyerhetnék, de szükségem lenne még egy pár szavazatra. Nem tudnál egy kis felhívást a blogodon tenni...? Remélem nem túl "pofátlan" a kérés, de szerintem mi blogosok tartsunk össze. ;-) Ehhez csak az oldalra kell menni, a legalsó napraforgós recept az enyém. Ott az "Abstimmen" rákattintani, kódot beírni és ennyi is volt. Vasárnapig lehet még szavazni és olyan 250 szavazat elférne még. Itt az oldal: http://www.to-toskana.de/wettbewerbe/foodie-blogger-competition-2013/

Ha mégsem, akkor bocsi a zavarásért. További szép napot! Üdv,Krisz :-)

sedith írta...

Anyósom is főz hasonló almalevest. Bár csombort, azt hiszem, nem tesz bele. Nekem ízlik, megeszem, de a férjem hallani sem akar róla. Pedig ő nőtt fel anyósom főztjén, nem én. :)

Adél írta...

Krisz, szavaztam rád ! Sok sikert kívánok, hogy megnyerd a nyaralást! Külön bejegyzést ezért nem írok. Senkiért amúgy. Remélem, megérted.

Culinaria Ungaria írta...

Köszi szépen a szavazatot és megértem, semmi baj! Minden szavazat számol!! :-)

Blogkonyha írta...

Először azt hittem, hogy édes leves. Utána látom, hogy hús is van benne. Izgalmas ízek kavalkádja lehet!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...