Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg paradicsom, 2 zöld paprika, 3 uborka, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 szelet kenyér, 3-4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet, só, bors, zeller és bazsalikom levél
Elkészítése: A zöldségeket megmossuk és lecsöpögtetjük. 2 paradicsomot, 1 uborkát, egy fél paprikát és kevés hagymát félreteszünk a tálaláshoz. A fokhagymán kívül többi zöldséget kockára vágjuk, megszórjuk a sóval meg a frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olívaolajjal meg a balzsamecettel, fóliával letakarjuk és pár órára jól lehűtjük. Felhasználáskor késes aprítóba rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a kenyérbelet, pár bazsalikom meg zellerlevelet, kb. 0,5 dl vizet és pépesre zúzzuk. Ha szükséges, még sóval, borssal és balzsamecettel ízestjük. A félretett zöldségeket apróra vágjuk és a hideg levessel tálaljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2Q6SC_cvT0fQmpShnYqYtOmKWMWphRLTRWp2m9Tpe4Z24Vfq1vjLlJvzqnWNFnGoyJdkzR-rw6D-YruGh6980d9nIhjJ9vHPO9xJZBRCLGnVgCRmUlbyHdD-LLrXhcS5Q47SNty72wkel/s640/1287.jpg)
2 megjegyzés:
Képzeld Aleda, a múltkor én is készítettem, sajnos, ennyire szépre nem sikerült, és ami még eltér a megszokottól, mi langyosan fogyasztottuk. De úgy nagyon ízlett:) Nálam ez már úgy is marad, függetlenül a "szokástól":)
Biztos úgy is finom volt:) Mi nagy melegben ettük, úgy jólesett hidegen.
Megjegyzés küldése