2015. november 15.

Hógolyó sütemény avagy Mandulás puszedli






Hozzávalók: 10 dkg héj nélküli aprított mandula,  20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 27-30 dkg liszt, 1 teáskanál vanília eszencia, csipetnyi só, a hempergetéshez apró szemcséjű cukor.


Elkészítése: A mandulát száraz serpenyőben világosbarnára pirítjuk, majd ha kihűlt kávédarálóban megdaráljuk. A puha vajat kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a vaníliát, a sót, a mandulalisztet és annyi lisztet, hogy összegyúrva puha tésztát kapjunk. A masszából diónyi gombócokat formázunk, sütőpapírra tesszük és előmelegített sütőben, 175 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük. Még forrón cukorba hempergetjük. 


1 megjegyzés:

kolozsgabi írta...

Jó kis karácsony előtti recept - bár liszt nélkül - lehet, kipróbáljuk!!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...