2013. február 23.

Kókuszos tiramisu






Hozzávalók: 3 tojás, 10 dkg cukor, 25 dkg mascarpone, 5 dkg kókuszreszelék, 20 dkg babapiskóta, 1 vaníliás cukor, 2 evőkanál kókuszlikőr; 
az áztatáshoz: 2 dl tej, 3 evőkanál kókuszlikőr; 
a tetejére 2 evőkanál kókuszreszelék, fehér csokidara

Elkészítése: A tojássárgát habosra kavarjuk a kétféle cukorral, a mascarpone krémmel és a kókuszlikőrrel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a kókuszreszelékkel együtt lazán beleforgatjuk a krémbe. A tejet összevegyítjük a likőrrel, a babapiskótákat belemártjuk és egy tál aljára rétegezzük, majd  befedjük a krém felével. Újabb sor piskótát és krémet teszünk rá, a  tetejét pedig  megszórjuk kókuszreszelékkel és csokidarával. Pár órára lehűtjük majd tálaljuk.


9 megjegyzés:

Kati írta...

De mutatós:) És milyen szépek a tányérjaid:)

heti menük írta...

Mint a világ egyik legnagyobb tiramisu rajongója, csak ennyit mondhatok: NYAMI!!!! Fantasztikus ötlet kókusszal gazdagítani:)

Éva írta...

Nagyon guszta és a kókusszal nagyon finom lehet! Valami habos édességet úgy megennék és akkor tessék ilyet mutatsz nekem!:-)

Csiperke írta...

Ez de nagyon finom lehet!

Gerdi írta...

Semmi kávé, csak kókusz... nagyon szeretném:-)

Blogkonyha írta...

Kókusszal még nem ettem, csak kávéval és gyümölcsökkel. Nagyon könnyed lehet. Máris mentem.

Gabriella írta...

Ó, micsoda finomság!! :P

Anikó írta...

Milyen ragyogó ötlet, imádjuk a kókuszkrémet, van is sok kókuszreszelékem,meg kókuszlikőröm is, feltétlen megcsinálom a hétvégén:-)))))

HajniZoli írta...

Ez istenien néz ki!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...