Hozzávalók: 20 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt,só 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva , hogy a végek jól bezáruljanak.Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.
Hidegen előételként, melegen feltétként tálalhatjuk.
29 megjegyzés:
Nagyon ötletes és guszta. :)
Guszta nagyon!Én is készítettem,de panír nélkül:)
De jó ötlet!!! Ki fogom próbálni!
Nagyon jól néz ki!
Nagyon jó!!
Ezt ki kell próbálnom hamarosan. El is mentettem.
Hű, ez nagyon jól néz ki!!! :)
Ez igen, szívesen megennék most egyet:)
Milyen jó ötlet, és milyen guszta! :)
Tökéletes vendégváró, sőt egy jó kis vacsorának is kitűnő.Nagyon ötletes és guszta:))
De jól néz ki! Eszembe se jutott volna panírozni s kisütni.
Nagyon guszta és finom ! Ötletes !
Jó ötlet, s guszta. Köritéssel pl. párolt zöldségek, sült krumpli, akár főételként is el tudom képzelni.
Zseniális ötlet! Azonnal mentettem!
Savršeno, srećna Nova godina mila, poljubac iz Beograda :)))
Nagyon tetszik, hidegen-melegen egyaránt!! :)
Aleda, megint egy csodás és nem bonyolult étel!
Nagyon kreatív vagy, annyi szent!:)
Nagyon-nagyon jól néz ki! :)
Szuper jó ötlet ! Brávó!!!
Olyan finom dolgokat hozol állandóan, most erre is sort kell kerítenem...Nagyon guszta!!
Köszönöm ,Lányok:)
finom lehet. ha a sonka helyett kiklopfolt sertésszeletet használsz, akkor a hires karagyorgye szeletet készíted, amely szerbiában szinte nemzeti étel
de lemaradt a megjegyzés másik fele: nekem ez a tiéd jobban tetszik. kipróbálom, mert remek, egyszerű, tetszetős
Super rico y tentadores me encantan,lucen muy bellos una delicia al paladar,abrazos.
Nagyon jó ötlet! :)
Elkészítettem és szuper vendégváró! Frissen és hidegen is nagyon finom! Köszönöm a csodás ötleteket! :D
Ezt én is kipróbálom! Ennek biztos senki nem mond nemet
Pontosan milyen sajtot hasznaltal? Nagyon joooo el fogom kesziteni
Elég sokszor készül nálunk, így sokféle sajttal készítettem ami épp volt itthon. Pl. erdélyi juhsajttal, Erdélyi Moeciu sajttal, MO-i trapista sajttal. Nagyon nagy jelentősége nincs a sajt fajtájának, ha mégis pontosabb választ akarsz, akkor valamilyen zsírosabb sajt legyen.
Mi is kipróbáljuk anyukammal
Megjegyzés küldése