2012. január 4.

Rulouri cu șuncă și cremă de brânză - Sajtos krémmel töltött sonka

Rulouri cu șuncă și cremă de brânză

Ingrediente: 20 felii șuncă Praga, 50 g unt, 2 linguri făină,  200 ml smântână,  100 g cașcaval ras, sare, 2 ouă, pesmet, ulei pentru prăjit.

Prepararea: Se topește untul într-o tigaie, se presară făina,  se rumenește puțin, după care se adaugă smântâna și cașcavalul ras. Se sărează după gust, se amestecă și se fierbe 1-2 minute la foc mic, după care se ia deoparte și se lasă la răcit. Se pune câte o linguriță de cremă de brânză pe o latură a feliilor de șuncă, se rulează strâns, se îndeasă și capetele rulourilor cu cremă de brânză. Rulourile se pun la rece pentru 1 oră sau în congelator pentru 15-20 minute, după care se dau prin ou bătut și pesmet, de câte două ori în fiecare. Se prăjesc în ulei încins. Se servesc pe platouri de aperitive. 

Sajtos krémmel töltött sonka

Hozzávalók: 20 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, só 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd  hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket  tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba  és zsemlemorzsába, vigyázva, hogy a végek jól bezáruljanak. Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.
 Hidegen előételként, melegen feltétként tálalhatjuk.

28 megjegyzés:

Alíz, Erdélyből írta...

Nagyon ötletes és guszta. :)

Edó írta...

Guszta nagyon!Én is készítettem,de panír nélkül:)

María írta...

De jó ötlet!!! Ki fogom próbálni!

Daisy írta...

Nagyon jó!!
Ezt ki kell próbálnom hamarosan. El is mentettem.

Gabriella írta...

Hű, ez nagyon jól néz ki!!! :)

Kati írta...

Ez igen, szívesen megennék most egyet:)

Hankka írta...

Milyen jó ötlet, és milyen guszta! :)

tücsi írta...

Tökéletes vendégváró, sőt egy jó kis vacsorának is kitűnő.Nagyon ötletes és guszta:))

Gerdi írta...

De jól néz ki! Eszembe se jutott volna panírozni s kisütni.

Éva írta...

Nagyon guszta és finom ! Ötletes !

Hobbychef írta...

Jó ötlet, s guszta. Köritéssel pl. párolt zöldségek, sült krumpli, akár főételként is el tudom képzelni.

Csiperke írta...

Zseniális ötlet! Azonnal mentettem!

Jacina carobna kuhinja írta...

Savršeno, srećna Nova godina mila, poljubac iz Beograda :)))

Barbi konyhája írta...

Nagyon tetszik, hidegen-melegen egyaránt!! :)

Roza írta...

Aleda, megint egy csodás és nem bonyolult étel!
Nagyon kreatív vagy, annyi szent!:)

egycsipet írta...

Nagyon-nagyon jól néz ki! :)

Juci írta...

Szuper jó ötlet ! Brávó!!!

Blogkonyha írta...

Olyan finom dolgokat hozol állandóan, most erre is sort kell kerítenem...Nagyon guszta!!

Adél írta...

Köszönöm ,Lányok:)

m.k. írta...

finom lehet. ha a sonka helyett kiklopfolt sertésszeletet használsz, akkor a hires karagyorgye szeletet készíted, amely szerbiában szinte nemzeti étel

m.k. írta...

de lemaradt a megjegyzés másik fele: nekem ez a tiéd jobban tetszik. kipróbálom, mert remek, egyszerű, tetszetős

Rosita Vargas írta...

Super rico y tentadores me encantan,lucen muy bellos una delicia al paladar,abrazos.

Kata írta...

Nagyon jó ötlet! :)

Fibyke77 írta...

Elkészítettem és szuper vendégváró! Frissen és hidegen is nagyon finom! Köszönöm a csodás ötleteket! :D

Névtelen írta...

Ezt én is kipróbálom! Ennek biztos senki nem mond nemet

Unknown írta...

Pontosan milyen sajtot hasznaltal? Nagyon joooo el fogom kesziteni

Adél írta...

Elég sokszor készül nálunk, így sokféle sajttal készítettem ami épp volt itthon. Pl. erdélyi juhsajttal, Erdélyi Moeciu sajttal, MO-i trapista sajttal. Nagyon nagy jelentősége nincs a sajt fajtájának, ha mégis pontosabb választ akarsz, akkor valamilyen zsírosabb sajt legyen.

Unknown írta...

Mi is kipróbáljuk anyukammal

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...