2014. december 14., vasárnap

Szalámis tekercs




Szalámis tekercs
Hozzávalók: 3 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 savanyú paradicsompaprika, 8 dkg sajt, 5-6 dkg száraz szalámi, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése
1. A paradicsompaprikát, petrezselymet apróra vágjuk, a tojásokat felverjük. 
2. A tojásba keverjük a tejfölt meg a lisztet, majd a paradicsompaprikát és a petrezselyemzöldet is.
3. Sózzuk, borsózzuk és sütőpapírral bélelt, kisebb, kb. 25x30 cm-es tepsibe öntjük. 
4. Előmelegített sütőben, 15 perc alatt megsütjük. Közben a sajtot lereszeljük és a szalámit vékonyra szeleteljük. 
5. A tojáslapot felső felére borítjuk és még melegen rátesszük a reszelt sajtot.
6. Befedjük a szalámi szeletekkel. Ne fedjük be a teljes felületet, mert a tekerésnél kilógnak a tekercsből.
7. Attól a szélétől kezdve, ahol a sajt meg a szalámi a szélén van, szorosan feltekerjük. 
8. Sütőpapírba csavarjuk és a két szélén a papírt bedugjuk. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.






Ötlet innen

5 megjegyzés:

María írta...

De jó ötlet!! Nagyon tetszik, ki fogom próbálni!

Adél írta...

Köszönöm, Mária! Finom, érdemes kipróbálni :)

lenka1 írta...

Nekem is nagyon tetszik. Szuper ötlet.

Bea írta...

Hány fokon kell sütni?

Adél írta...

Bea, 180 fokon kell sütni.

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...