2014. december 29.

Szilveszteri malacok



Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 20 dkg zsíros sajt, 1 tojás sárgája, 2-3 evőkanál tejföl, 1 tasak sütőpor, 1 mokáskanál szódabikarbóna, 1 csapott evőkanál só; a kenéshez: 1 tojás sárgája, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál víz; továbbá: szemesbors

Elkészítése:

1. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, belereszeljük a margarint és összedolgozzuk a liszttel.
2. A sajtot lereszeljük és beledolgozzuk a margarinos lisztbe.
3. Közepébe újból egy kis mélyedést csinálunk, beletesszük a tejfölt, a tojás sárgáját, a sütőport meg a szódabikarbónát és a sót.
4. A hozzávalókat addig gyúrjuk, míg a tészta összeáll. Ha szükséges, kevés tejfölt még adunk hozzá. Fóliával letakarjuk és 30 percig hűtőben pihentetjük.


5.  A tésztát 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk  és nagy, közepes meg kicsi méretű, kerek szaggatóval kiszúrjuk.
6. A nagy kör lesz a malacka arca, a kicsi az orra, a középső kört pedig négybe vágjuk és kettőből fület rakunk neki. A tojássárgát összekeverjük az olajjal meg a vízzel és lekenjük a  tésztát, hogy a felső réteg is ráragadjon.
7. Szemersorsból szemeket teszünk a malackának és fogvájóval orrlyukat csinálunk.
8. Előmelegített sütőben, 20 perc alatt aranybarnára sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...