2016. április 3.

Eperzselés pohárkrém


Hozzávalók 4 személyre: a zselés réteghez: 40 dkg eper, 2,5 dl eperszörp, 2,5 dl víz, 2-3 evőkanál citromlé, 2 tasak piros tortazselé,  a krémhez: 20 dkg natúr sajtkrém(mascarpone), 2 evőkanál porcukor, 5 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín, 1 teáskanál vanília kivonat; a csokoládés réteghez:  5 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín; a díszítéshez:  1 dl tejszín.


Elkészítése: 4 darab 2-2,5 dl poharat megdőltve egy dobozba állítunk. Az epret megmossuk, négy szemet félreteszünk, a többit felvágjuk és  a megdőlt  poharak oldalára tesszük. A tortazselé port összekavarjuk az  eperszörppel meg a vízzel és forráspontig melegítjük, majd félrehúzzuk, belekavarjuk a citromlevet és óvatosan az eperre töltjük. 10 percre hidegbe tesszük dermedni. A fehér és az étcsokoládékat külön-külön edényben megolvasztjuk. A félretett epret az étcsokoládéba mártjuk, a fehércsokoládéból vékony csíkot csurgatunk rá és egy fogpiszkálóval azonnal örvényesre húzzuk. Sütőpapírra tesszük dermedni. A sajtkrémet kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a fehércsokoládét, a vanília kivonatot és végül belekeverjük a felvert tejszínt is. A megmaradt étcsokoládét összekavarjuk a felforralt tejszínnel. Mikor az epres zselé megdermedt, a sajtkrémet és a csokoládékrémet a poharakba rétegezzük. A díszítéshez a tejszínt felverjük, habzsákba kanalazzuk és mindegyik pohárba habrózsát nyomunk, tetejére helyezzük az epret. 1 órára lehűtjük, majd tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...