Hozzávalók 4 személyre: 8 zsenge karalábé, 2-3 sárgarépa, 40 dkg darált hús, 1 szelet kenyér, 2 hagyma, olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 1 tojás, só, bors, főszerpaprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Az
apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, felét kivesszük és
hozzáadjuk a darált húshoz. A kenyeret beáztatjuk, kiszorítjuk, a tojással
együtt a húshoz keverjük, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük. A
karalábék zsenge leveleit megmossuk, a héját levágjuk és közepüket kivájjuk,
majd megtöltjük a húsos masszával. A sárgarépát karikára, a kivájt karalábét
apróra vágjuk és a lábosban maradt hagymához adjuk, kissé megdinszteljük, majd
ráhelyezzük a töltött karalábékat, mellészórjuk az összevágott zsenge leveleket
is, majd félig felöntjük vízzel. Sózzuk, borsózzuk, fedő alatt puhára pároljuk.
A lisztet elkavarjuk a tejföllel, felöntjük a tejjel és behabarjuk vele az
ételt. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kiforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése