2016. augusztus 3.

Sárgarépás töltött karalábé



Hozzávalók 4 személyre: 8 zsenge karalábé, 2-3 sárgarépa, 40 dkg darált hús, 1 szelet kenyér, 2 hagyma, olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 1 tojás, só, bors, főszerpaprika, petrezselyemzöld.


Elkészítése: Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, felét kivesszük és hozzáadjuk a darált húshoz. A kenyeret beáztatjuk, kiszorítjuk, a tojással együtt a húshoz keverjük, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük.  A karalábék zsenge leveleit megmossuk, a héját levágjuk és közepüket kivájjuk, majd megtöltjük a húsos masszával. A sárgarépát karikára, a kivájt karalábét apróra vágjuk és a lábosban maradt hagymához adjuk, kissé megdinszteljük, majd ráhelyezzük a töltött karalábékat, mellészórjuk az összevágott zsenge leveleket is, majd félig felöntjük vízzel. Sózzuk, borsózzuk, fedő alatt puhára pároljuk. A lisztet elkavarjuk a tejföllel, felöntjük a tejjel és behabarjuk vele az ételt. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kiforraljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...