2017. január 15.

Mákos kifli


Hozzávalók:  
a tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 2-3 evőkanál zsíros tejföl, 1 sütőpor, 1 kávéskanál ecet, ½  citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só;
a töltelékhez: 25 dkg darált mák, 8 dkg cukor, 7-8 evőkanál forró tej;
a tálaláshoz: 5 dkg porcukor.


Elkészítése: A lisztet összedolgozzuk a vajjal, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk, a porcukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sütőport meg az ecetet és alaposan összedolgozzuk. Puha, jól dolgozható tésztát kell kapjunk, ha szükségesnek érezzük, kevés tejfölt még adunk hozzá.  A tésztát 30 percig hidegben  pihentetjük, majd 3-4 mm vastagságú lappá nyújtjuk és kb. 10 cm átmérőjű körökre szaggatjuk. A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral és annyi forró tejjel, hogy kenhető állagú krémet kapjunk. Mindegyik korongra 1-1 evőkanál tölteléket teszünk, majd szorosan felcsavarjuk és kifli alakra görbítjük.  Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen porcukorba hempergetjük. 


2 megjegyzés:

Horváth Kitti írta...

Többször megsütöttem ezeket a finom kifliket. Köszönöm a receptet!

Adél írta...

Örülök, hogy visszajelezted!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...