2018. szeptember 30.

Céklás kuglóf



Hozzávalók: 3 tojás, 25 dkg cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál vanília kivonat, 25 dkg liszt, 5 dkg kakaó, 20 dkg nyers cékla, 1 dl olaj,  1 dl tej, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 5 dkg porcukor, vaj és liszt a formához.

Elkészítése:


1.      A céklát kislyukú reszelőn lereszeljük, szűrőben lecsöpögtetjük. A kuglófformát kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel.
2.      A tojásokat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük, tovább keverve hozzáadjuk a citromhéjat, a vanília kivonatot, a citromlével felhabzott szódabikarbónát meg az olajat.


3.      A lisztet összekeverjük a kakaóval meg a sütőporral, majd a tojáskrémbe forgatjuk.
4.      A végén beledolgozzuk a céklát meg a tejet is.


5.      A masszát a formába öntjük, 175 fokon, 35-40 percig sütjük. Sütés után 2-3 percig állni hagyjuk, majd rácsra borítjuk.
6.      A porcukrot kikavarjuk pár csepp céklalével, papírtölcsérbe töltjük, majd rácsurgatjuk a kuglófra. 1 órát szikkadni hagyjuk, majd tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...