2011. április 12.

Juhtúrós stangli





Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 margarin, 20 dkg juhtúró,  1 tojás, 2-3 kanál tejföl, 1 kiskanál só, élesztő,50 ml tej. Tetejére: 1 tojás, 10 dkg sajt,köménymag.
Az élesztőt felfuttattam a tejben,addig a lisztben elmorzsoltam a margarint és a juhtúrót.Közepébe mélyedést csináltam , hozzáadtam a tojást, élesztőt,sót  és a 2-3 kanál tejfölt( a juhtúró zsírosságától függ mennyi szükséges,puhának kell lennie),jól összedolgoztam a masszát és  konyharuhával letakarva duplájára kelesztettem.1 cm vastagságúra kinyújtottam,csíkokra vágtam,megkentem felvert tojással, megszórtam reszelt sajttal  és köménymaggal .Fél órát pihentettem majd előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.

6 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon guszta, szeretem a sós sütiket, én is szoktam ilyesmit készíteni.
Üdvözöllek a blogomon!

Adél írta...

Köszönöm Kati,és is üdvözöllek nálam:)

Edó írta...

Ez nekem is nagyon bejön,de úgy látom,hogy az összes többi recepted is:)Olyan fotóid vannak,hogy csorog a nyálam!!Gyönyörű az oldalad!

Adél írta...

Köszönöm Edó.Örülök ,hogy tetszik:)

Kósa Márta írta...

Vittem - köszönöm!

Adél írta...

Márta: szívesen,sok sikert!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...