2011. április 19.

Sajtos vendégváró




Hozzávalók:25 dkg liszt,12,5 dkg margarin, kb.1 dl tejföl,1 teáskanál só, 1 teáskanál sütőpor
Tetejére: 1 tojás, reszelt sajt
A lisztre rászórom a sót meg a sütőport, elmorzsolom benne a margarint, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá míg összeáll. Puha tészta kell legyen. 1 cm vastagra kinyújtom, kis háromszögekre vagy rudacskákra vágom, majd  lekenem tojással és belemártom vagy leszórom a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt sült meg.

5 megjegyzés:

Kati írta...

Kipróbálom, nagyon fincsi lehet.

Éva írta...

Nagyon guszta, pogácsa szaggatóval csinálva fogom kipróbálni! Köszike

Bianka írta...

Micsoda szépségek

Névtelen írta...

Zsírral próbáltad már? Vagy ez csak margarinnal jó?

Adél írta...

Éva:bármilyen szaggatóval lehet,perec formát is szoktam ebből.
Ibolya:Mama készítette zsírral is és jó volt.Ö azt mondta,ha zsírt használok margarin helyett,akkor pár dekával kevesebbet tegyek.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...