2011. július 25.

Töltött cukkini vagy tök-ahogy felénk ismerik-




Sokszor készítem ezt az ételt mert nagyon szeretjük.A cukkini nagyságától függően,hosszába vagy keresztbe vágom.

Hozzávalók: 4 zsenge cukkini, 25 dkg darált hús( sertés-marha vegyesen), 1 zsömle, 1 hagyma, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, só,bors,őrölt főszerpaprika, petrezselyem levél; a besamel mártáshoz: 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2.5 dl tej, 1 dl tejföl,10 dkg sajt, só,bors, borsikafű; a tálaláshoz: 5 dkg sajt, borsikafű
Elkészítése: A cukkinit lehámozzuk, középen kettőbe vágjuk és magjait kikaparjuk, majd  sózzuk és borsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, az olajon kissé megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húsokhoz. A zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk és a töltelékhez keverjük, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott petrezselyem levelet és a fűszereket. A masszát jól összedolgozzuk, a cukkiniket megtöltjük és egy tepsibe rakjuk. Kevés vizet öntünk alája, és lefedve 20 percig pároljuk. Elkészítjük a besamelt. A vajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és csomómentesre kavarjuk, majd sűrűsödésig  főzzük. Félrehúzzuk és  belekavarjuk a reszelt sajtot, a tejfölt és az apróra tépett borsikafüvet, sózzuk, borsózzuk, majd ráöntjük az időközben megpárolódott cukkinikre. 20 percig forró sütőben sütjük. Tálaláskor megszórjuk kevés reszelt sajttal és borsikafűvel.

10 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon guszta, jó nagy adagot csináltál :)

Blogkonyha írta...

Pont tegnap sütöttem én is, csak besameles gombával töltöttem meg...Nagyon guszta!!

Éva írta...

Nagyon guszta lett! Majdnem olyan mint a töltött karalábé! Nagyon finom lehet!

Adél írta...

Jutka: igen,barátnőm volt vendégségben a családjával és ezt szeretett volna nála enni:)

Illéskrisz:köszi.nagyon finom lehet gombával is.

Éva:Köszi.Igen, hasonlít a töltött karalábéhoz,nagyon finom.

Márti írta...

Nagyon guszta, mi is szeretjük :)

Anikó írta...

Mi is nagyon szeretjük, gyakran készítem, finom és könnyű egy étel:-))))

trollanyu írta...

Hú de jól néz ki, a cukkini nálunk is nagyon kedvelt, szerencsére. A képeidet nagyon szeretem, ezek is szépek nagyon:)

Bianka írta...

Nagyon-nagyon finom

Vicuska írta...

Finom!!! Nálunk hétvégén volt. Én főtt rizzsel és fűszeres darált hússal töltöm, kaporral ízesítem és, ha van, reszelt sajttal szórom a tetejét a sütés vége felé. Ez a töltelékes verzió is tetszik!

Kati írta...

Hú, ez nagyon finom lehet.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...