2011. augusztus 4.

Csőben sült brokkoli


Hozzávalók:
1 fej brokkoli, 25 dkg darált hús, 1 tojás, 1 kis hagyma, 1 szelet kenyér, 5 dkg sajt, olaj, prézli, só, bors, paprika; a besamel mártáshoz: 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, 10 dkg sajt, só, bors

A brokkolit sós vízben roppanósra főzzük. Addig a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A  kenyeret beáztatjuk, majd  kiszorítjuk. A darált húshoz keverjük a hagymát, a kenyeret, a felvert tojást. Sóval, borssal és paprikával ízesítjük, majd jól összedolgozzuk. Elkészítjük a besamel mártást, amihez vajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és csomómentesre kavarjuk ,majd sűrűsödésig  főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk és prézlivel megszórunk. A brokkolit rózsáira szedjük, sorban egymás mellé fektetjük és a szárukra kanállal galuskákat teszünk a darált húsos masszából. Leöntjük a besamel mártással, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 30 percig sütjük.

 


11 megjegyzés:

María írta...

Nagyon ötletes, gyönyörű, és biztosan nagyon finom is. Így még nem készítettem, de ki fogom próbálni!

Ani írta...

Én is készítek rakott brokit, de másképp. Ami a tiedben tényleg ötletes, az nemcsak a ferde rétegezés, hanem, hogy vékonyra hagyod. Mivel sréen fekszenek egymáson, át tudják venni a másik ízét, és vastag bumszlit sem képeznek, amit az ember csak széttrancsíroz. Így megmarad eredeti, gusztusos állapotában és hamarabb kihűl (fontos, ha az ember már éhesen mered a kajára).
Ezt a rendszert én is át fogom venni az enyémhez.

Petra írta...

Isteni! Micsoda színek. A fotóid gyönyörűek, mint mindig.:))))

Éva írta...

Nagyon guszta lett! Brokkolit még nem készítettem, valahogy az étrendünkből kimaradt eddig.Nagyon finom lehet ahogy elkészítetted!

Bianka írta...

Bár nem szeretem a brokkolit, de gyönyörű képeket készítettel

Juci írta...

Ezt ne szeretni? Ilyen bemutatással?
Vicceltek. Igaz?
Istenien néz ki! Profi munka! Pont.

trollanyu írta...

Jaj de jól néz ki:) Nálunk is gyakran készül brokkolis rakottas étel különböző formában, mert ez a kislányom kedvence.

Blogkonyha írta...

Már sütés előtt is jól nézett ki, hát még megsülve! Nagyon finom lehetett! Szeretem a brokkolit minden formában.

Márti írta...

Megint szépek a képeid, a kajáról már nem is beszélve!

thia írta...

Nálunk a brokkoli legtöbbször csak levesbe kerül, vagy néha kirántom néhány karfiol társaságában. De ez a csőben sült változat annyira guszta, és gyönyörű, hogy máris éhes lettem... legközelebb muszáj lesz kipróbálnom!

Panna írta...

Nagyon guszta!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...