Hozzávalók:  75 dkg  hóstáti, gyalult savanyú káposzta, 50 dkg darált  disznóhús, 1  szál füstölt házikolbász,10 dkg rizs, 1 fej hagyma, só,bors,paprika, 3  dl tejföl,olaj
A  káposztát  átmossuk ha szükséges és kevés olajon megdinszteljük.A rizst  megpároljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon  megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és tovább dinszteljük majd  fűszerezzük.Hozzáadjuk a párolt rizst.A kolbászt karikákra vágjuk. Egy  tűzálló edényben rétegesen elhelyezzük egy sor káposztát,egy sor darált  húst, kolbászkarikákat és meglocsoljuk tejföllel. Forró sütőben 40 perc  alatt pirosra sütjük.




 
8 megjegyzés:
Mesesen nez ki.
Isteni finom lehet, imádom a kolozsvári káposztát (is):)
Nagyon gusztán néz ki! Máris nyeltem egy nagyot! :o)))
Hú nagyon guszta!
Éljen a savanyú káposzta!!
De rég jártam nálad, csodás, isteni finom a kolozsvári káposzta:)
Hú ez nagyon jól néz ki!
Egyik kedvencem!
Megjegyzés küldése