2012. február 11.

Kolozsvári káposzta





Hozzávalók: 75 dkg  hóstáti, gyalult savanyú káposzta, 50 dkg darált  disznóhús, 1 szál füstölt házikolbász,10 dkg rizs, 1 fej hagyma, só,bors,paprika, 3 dl tejföl,olaj

A káposztát  átmossuk ha szükséges és kevés olajon megdinszteljük.A rizst megpároljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és tovább dinszteljük majd fűszerezzük.Hozzáadjuk a párolt rizst.A kolbászt karikákra vágjuk. Egy tűzálló edényben rétegesen elhelyezzük egy sor káposztát,egy sor darált húst, kolbászkarikákat és meglocsoljuk tejföllel. Forró sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük.




8 megjegyzés:

Reka írta...

Mesesen nez ki.

trollanyu írta...

Isteni finom lehet, imádom a kolozsvári káposztát (is):)

Blogkonyha írta...

Nagyon gusztán néz ki! Máris nyeltem egy nagyot! :o)))

Ibcsi írta...

Hú nagyon guszta!

Anazar írta...

Éljen a savanyú káposzta!!

Kati írta...

De rég jártam nálad, csodás, isteni finom a kolozsvári káposzta:)

Seffer Lilla írta...

Hú ez nagyon jól néz ki!

Vicuska írta...

Egyik kedvencem!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...