2015. szeptember 7.

Diós békaszáj





Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1-2 evőkanál zsíros tejföl, 1 sütőpor,  1/2 citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só; a töltelékhez: 2 tojás fehérje, 25 dkg darált dió, 8 dkg cukor; a tálaláshoz: 5 dkg porcukor. 


Elkészítése: A hideg vajat elmorzsoljuk a lisztben, közepére mélyedést csinálunk, beletesszük a tojássárgát, a porcukrot meg a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sót és összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy puha tésztát kapjunk. Fóliába csomagoljuk és 30 percig hűtőben pihentetjük.  Közben a tojásfehérjét felverjük a cukorral és belekeverjük a diót. A tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és kb. 8-10 cm kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Mindegyik közepére 1-1 teáskanál diós tölteléket teszünk, óvatosan kettőbe hajtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 percig sütjük, majd még forrón porcukorba hempergetjük.


1 megjegyzés:

Monika írta...

Annyira szeretem! Megyek haza diót pucolni.:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...