2023. április 4.

Rántott karfiol tojásmártással - Conopidă pane cu sos de ouă

Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb fej karfiol, 2 tojás, 4-5 evőkanál liszt, 12 dkg zsemlemorzsa, 1 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, só, fehérbors; a mártáshoz: 2 főtt tojás, 1 dl joghurt, 2 evőkanál majonéz, citromlé, só, fehérbors, 1 zöldhagyma.

Elkészítése: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük az áttört fokhagymával meg az olívaolajjal. A karfiolt lisztbe, majd tojásba mártjuk, utána zsemlemorzsába hempergetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és forró sütőben, 180 fokon pirosra sütjük. A mártáshoz a tojásokat kislyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, összekeverjük a majonézzel meg a joghurttal, majd sóval, fehérborssal és citromlével ízesítjük. A roppanósra sült karfiolt a tojásmártással tálaljuk. 



 Conopidă pane cu sos de ouă

Ingrediente pentru 4 persoane: 1 conopidă mai mică, 2 ouă, 4-5 linguri făină,  120 g pesmet, 1 linguriță praf de usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper alb; pentru sos: 2 ouă fierte, 100 ml iaurt gras, 2 linguri maioneză, zeamă de lămâie, sare, piper alb, 1 ceapă verde.

Prepararea: Conopida se rupe în bucăți mici, se spală, se fierbe 3 minute în apă cu sare, după care se strecoară. Ouăle se bat, se asezonează cu sare și piper. Pesmetul se amestecă cu praful de usturoi. Bucățile de conopidă se dau prin făină,  ou și pesmet, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se stropesc cu puțin ulei. Se sos la 180 grade, până când se rumenesc. Pentru sos ouăle fierte se dau pe răzătoarea mică, se adaugă ceapa verde mărunțită, se amestecă cu maioneza și iaurtul și se asezonează cu sare, piper alb și zeamă de lămâie. Conopida se servește cu sosul de ouă. 

1 megjegyzés:

. írta...

Szeretném megköszönni Dr. Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy Dr. Duma segít az embereken. Örülök, hogy a lányom Dr. Duma segítségével megszabadult a drogfüggőségtől, köszönöm Dr. Duma az erős varázslatokat. A nézők számára nem ismerem a helyzeteteket, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphat a függőség megszüntetéséhez. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba Dr Dumával:
1) Szerelmi varázslatok
2) Elveszett szerelmi varázslatok
3) Válási varázslatok
4) Házassági varázslatok
5) Szerelmi varázslatok.
6) Elválasztó varázslatok
7) Száműzd el a volt szeretőt
8.) Szeretnél előléptetni.
9) lottó nyerő varázslatok
10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
12) varázslat a megszállottság megtörésére
Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
WhatsApp: +2348155926512

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...