2023. április 6.

Csokoládés kalács - Cozonac cu ciocolată

Hozzávalók 2 kalácshoz: 70 dkg liszt, 3,5 dl langyos tej, 35 g friss élesztő, 2 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 10 dkg puha vaj, fél citrom reszelt héja, csipetnyi só, 10 dkg csokoládécsepp, 2 dkg kandírozott narancshéj, 1 tojás a kenéshez.

Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe öntjük a tejet, beleszórjuk a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 15 percig hagyjuk felfutni. Mikor felfutott hozzáadjuk a citromhéjat, a sót meg a tojássárgáját, megdagasztjuk, majd beledolgozzuk a puha vajat. Közepesen lágy tésztát kell kapjunk, a végén belegyúrjuk a narancshéjat meg a csokoládécseppeket, majd fóliával és konyharuhával letakarjuk, szobahőmérsékleten 40 percig kelni hagyjuk. A tésztát lisztezett felületre borítjuk, lisztezés nélkül átgyúrjuk és 6 egyforma részre osztjuk, majd rudakká sodorjuk és hármasfonással két kalácsot fonunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, 20 percig pihentetjük, majd lekenjük a felvert tojással és180 fokon 30-35 percig sütjük. 

 


Cozonac cu ciocolată

Ingrediente pentru 2 bucăți: 700 g făină, 350 ml lapte cald, 35 g drojdie proaspătă, 2 gălbenușuri, 100 g zahăr pudră, 100 g unt moale, 1 linguriță coajă rasă de lămâie, un praf de sare,  100 g pastile de ciocolată, 20 g coajă de portocală confiată, 1 ou pentru uns.

Prepararea: Se cerne făina, se face un loc în mijloc, se toarnă laptele, se adaugă zahărul pudră și drojdia, se amestecă și se lasă la crescut. După 10-15 minute se adaugă coaja de lămâie, sarea și gălbenușurile, se frământă aluatul, la final se încorporează untul moale, pastilele de ciocolată și coaja de portocală. Se acoperă, se lasă la dospit 40 minute, după care se scoate pe planșeta presărată cu făină și se împarte în 6 părți egale. Aluaturile se întind suluri, se împletesc câte 3 și se pun în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Se lasă 20 minute la odihnit, după care se ung cu oul bătut și se coc 30-35 minute la 180 grade.


1 megjegyzés:

. írta...

Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatait. A nézők számára nem ismerem a helyzeteteket, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphat a függőség megszüntetéséhez. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
1) Szerelmi varázslatok
2) Elveszett szerelmi varázslatok
3) Válási varázslatok
4) Házassági varázslatok
5) Szerelmi varázslatok.
6) Elválasztó varázslatok
7) Száműzd el a volt szeretőt
8.) Szeretnél előléptetni.
9) lottó nyerő varázslatok
10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
12) varázslat a megszállottság megtörésére
Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
WhatsApp: +2348155926512

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...