2012. február 12.

Barackos túrótorta


Hozzávalók
a piskótához: 2 egész tojás, 4 evőkanál cukor, 1 dl kefir, 2 evőkanál olaj, 1 dl baracbefőtt lé, 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna; 
a krémhez: 1 tejszín ízű pudingpor, 5 evőkanál cukor, 5 dl tej, 25 dkg tehéntúró, 2 dl habtejszín, 10 g zselatin;
 továbbá: 4 dl barackbefőtt

Elkészítése

A piskótához  az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a kefirt, a sütőporral és a szódabikarbónával összevegyített lisztet, végül pedig a barackbefőtt levét. A masszát két részre osztjuk és sütőpapírral bélelt, 24 cm-es átmérőjű tortaformában, 2 lapot sütünk. 

A krémhez a pudingot összevegyítjük a cukorral meg a tejjel és megfőzzük. Tetejét még forrón fóliával letakarjuk és hűlni hagyjuk. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, felmelegítjük majd kissé visszahűtjük. A habtejszínt felverjük. A kihűlt pudingot kissé fellazítjuk  pár evőkanál tejszínhabbal, belekeverjük a tehéntúrót meg a zselatint és végül a megmaradt tejszínhabot is. 

A piskóta  lapokat meglocsoljuk kevés barackbefőtt levével, majd az alsót berakjuk a kapcsos tortaformába és kirakjuk a félbevágott barackokkal. Rákenjük a krém felét, rátesszük a második piskóta lapot majd lekenjük a megmaradt krémmel. A tortát egy éjszakára hűtőbe rakjuk dermedni, másnap pedig kivesszük a tortaformából és tetejét barack szeletekkel díszítjük.


16 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Nagyon szép torta lett, imádom a túró és barack kombinációt!

Csiperke írta...

Régebben én is nagyon sokat csináltam brackos/narancsos túrótortát, aztán valahogy leszoktam róla. Most a csodaszép képeidet nézve nagyon megkívántam! :)

Tündérkonyha írta...

Ez nagyon nagyon szép!! A túró és a barack együtt verhetetlen páros!

Hankka írta...

Nagyon szép lett a torta, könnyeden finom lehet a barack-túró páros! :)

Barbi konyhája írta...

Jaj de finom lehet!!! Ráadásul csodálatosan néz ki!! :))

Edó írta...

Nagyon finom és gyönyörű!

María írta...

Nagyon szép lett, és biztosan isteni is. Szinte pont egy éve Apukám szülinapjára készítettem banános-narancsos túrótortát. Az is nagyon finom volt!

María írta...

Írtam egy bejegyzést, visszajelzés is jött, hogy közzétették, aztán eltűnt! Na újra! Csodaszép is biztos isteni is volt. Szinte pontosan egy éve banános-narancsos túrótortát sütöttem Apukámnak, az is nagyon finomságos volt :)

Blogkonyha írta...

Nem rég hasonlót sütöttem én is..Ez is mesteri! Nagyon guszta!

Éva írta...

Nagyon szép és finom lehet!

Gerdi írta...

Nagyon szép, vidám, napsugaras torta:-)

Roza írta...

Örülök, hogy ismét köztünk vagy:) finom ételekkel, csodás süteménnyel érekeztél!:)

tücsi írta...

Fantasztikusan néz ki, és nagyon finom lehet.:))

Gabriella írta...

Nagyon-nagyon szeretem a barackos túrótortát!!! A Tied pedig meseszép!

Örülök, hogy újra vannak bejegyzéseid, nagyon hiányoltalak! A karácsony előtti időszakban minden nap jelentkeztél új bejegyzésekkel, és Én olyan örömmel nézegettem a receptjeidet és a tökéletesebbnél tökéletesebb süteményeidet! Na és fotóid... nagyon szépek! :))

Katucikonyha, írta...

Oh, ez isteni! Igazi nyáridéző torta.

Vicuska írta...

Szép és finom!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...