Hozzávalók:
2 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor, fél vaníliarúd, 10 dkg kókuszreszelék;
a bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
a tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait, majd
felforraljuk. Ekkor beletesszük a kókuszreszeléket és addig főzzük, míg a
massza besűrűsödik. 2-3 órára lehűtjük, majd kiskanálnyi adagokat veszünk a
masszából, szaloncukorrá formázzuk és visszatesszük a hűtőbe. Az étcsokoládét
vízgőz fölött megolvasztjuk, a szaloncukrokat fogpiszkáló segítségével
belemártjuk a csokoládéba, hagyjuk, hogy a fölösleg lecsöpögjön, majd
dermedésig hungarocelbe szúrjuk. Ha a csokoládébevonat megszilárdul,
selyempapírba és alufóliába csomagoljuk.
4 megjegyzés:
Hmmm, ez aztán a karácsonyi csemege!!!
Na, egy újabb elkészítendő finomság! Már mentem is...:)
Nagyon szépek lettek! Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted mennyi ideig állnak el, mármint a tejszín miatt?
Gyerekkoromban ez volt a kedvenc szaloncukrom... tulajdonképpen még most is szívesen eszegetem. :o) Gyönyörű a kép!
Megjegyzés küldése