2012. december 9.

Kókuszos szaloncukor



Hozzávalók: 2 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor, fél  vaníliarúd, 10 dkg kókuszreszelék; a bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé

Elkészítése: a tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait, majd felforraljuk. Ekkor beletesszük a kókuszreszeléket és addig főzzük, míg a massza besűrűsödik. 2-3 órára lehűtjük, majd kiskanálnyi adagokat veszünk a masszából, szaloncukorrá formázzuk és visszatesszük a hűtőbe. Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a szaloncukrokat fogpiszkáló segítségével belemártjuk a csokoládéba, hagyjuk, hogy a fölösleg lecsöpögjön, majd dermedésig hungarocelbe szúrjuk. Ha a csokoládébevonat megszilárdul, selyempapírba és alufóliába csomagoljuk.
 



4 megjegyzés:

Anazar írta...

Hmmm, ez aztán a karácsonyi csemege!!!

Csiperke írta...

Na, egy újabb elkészítendő finomság! Már mentem is...:)

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek! Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted mennyi ideig állnak el, mármint a tejszín miatt?

Gabriella írta...

Gyerekkoromban ez volt a kedvenc szaloncukrom... tulajdonképpen még most is szívesen eszegetem. :o) Gyönyörű a kép!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...