2012. december 18.

Laskagomba leves avagy a vegetáriánus pacalleves




Hozzávalók: 40 dkg laskagomba, 2 sárgarépa, 3 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál mustár, 5 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors, ecet

Elkészítése: A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük. Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a  csíkokra  vágott laskagombát. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük és a leveshez adjuk. Mikor a gomba megfőtt, a levest félrehúzzuk a lángról. A tojássárgát kikavarjuk a mustárral és a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd a leveshez adjuk. Ecettel ízesítjük.


A leves íze megtévesztésig hasonlít a pacalleveséhez.  



2 megjegyzés:

Anazar írta...

Vega pacal, nagyon jó :-D)))))))))))

Illéskrisz Konyhája írta...

Jó az elnevezés! Hű, én nagyon szeretném! Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok Neked és családodnak!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...