2013. február 20.

Olívabogyós őzcomb


Ivóban főztem



Hozzávalók: 70 dkg őzcomb, 1 evőkanál zsiradék, 2 nagy hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 dl fehérbor, 2 dl paradicsomlé, 15 dkg fekete olívabogyó,1 kávéskanál cukor, só, bors, 2 babérlevél; a körethez: 30 dkg csavart tészta

Elkészítése: A pácolt őzcombot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, zsiradékon, mindkét felét megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát és fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát, majd visszatesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Felöntjük a borral és a paradicsomlével és lefedve, lassú lángon addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha szükséges, a levét kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús megpuhult, kivesszük és meleg helyen pihentetjük. A visszamaradt mártásból kivesszük a babérlevelet, szitán áttörjük és hozzáadjuk a karikákra vágott olívabogyót  majd felforraljuk és kevés cukorral ízesítjük. A csavart tésztát kifőzzük, hússal és mártással tálaljuk.


9 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Imádom a vadhúst. Korábban, míg a lányunk még itthon volt, s nem voltunk a feleségemmel külön konyhán, a vad - többek közt - az én reszortom volt. Manapság ritkán kerül rá sor, egy személyre elég macerás. Gyönyörűséges volt csak ránézni is az őzcombos ételedre.

Roza írta...

Nagyon ínycsiklandozó az ételed. Még sosem ettem őzhúst, de látszik, hogy nagyon finom puha lehet:)

Kati írta...

Adél, ez olyan finom volt, hogy el is határoztam, hogy a kapott őzhúsból ilyet készytek, majd, ha hazajön a Párom.

Adél írta...

Endre, Köszönöm:) Nagyon finom a vadhús, nekem is izlik.

Adél írta...

Roza, ha valaha lesz alkalmad, ne hagyd ki. Igen, nagyon puha és omlós volt.

Adél írta...

Kati ,örülök, h izlett:) Ha a párod szereti az olívát, akkor kóstolja meg ö is:)

Kati írta...

A Párom imádja az olajbogyót, őszeretette meg velem is:) És képzeld Ivó óta, a te hatásodra gyűjtöm a kis szines teritőket, és persze igyekszem is használni a fotókhoz:)

Adél írta...

Na ez jó, hogy ilyen pozitív hatással voltam rád:) Minden kis anyagot összegyűjtöttem én is, még régi nem használt ruhákból is vágtam ki és Anyum beszegte őket. Egy kisebb bőröndre való gyűlt össze már:)))

Blogkonyha írta...

Úgy irigyellek a vadhús miatt... Ritkán jutok hozzá. Nagyon guszta!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...