2013. március 17., vasárnap

Rántott marhanyelv tormás mustármártással



Elnézést kérek, az előbb más étel képét töltöttem fel véletlenül.

Hozzávalók: 1-2 marhanyelv, 2 babérlevél, 3 cikk fokhagyma, só;
a panírozáshoz: 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 4 dl olaj;
a mártáshoz: 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál francia mustár, 2 evőkanál reszelt torma, só, bors, citrom
 
Elkészítése: A marhanyelvet megmossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük a babérlevéllel és fokhagymával. Ha megfőtt,  lepucoljuk a bőrét és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Lisztbe majd felvert tojásba forgatjuk és forró olajban kisütjük. Tálalásig meleg helyen pihentetjük. A mártáshoz a vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a mustárt, felöntjük a tejszínnel és sűrűsödésig főzzük. Sózzuk, borsozzuk és miután lezártuk a lángot alatta, belekavarjuk a reszelt tormát. Ízlés szerint citromlével savanyítjuk. A rántott nyelvet krumplipürével és mártással tálaljuk.  




2 megjegyzés:

sedith írta...

Szia, Adél, ugye nem haragszol, hogy szóltam? Akárhogy is meresztettem a szemem, nem láttam a panírt a nyelven. :)
De mindkettő irtó guszta, és felfalnám együltömben. :)
Múlt héten láttam marhanyelvet az egyik áruházban, de akkora volt, hogy 21 lejt nem voltam hajlandó kiadni érte. Pedig fájt a szívem otthagyni.

Adél írta...

Ugyan Edith, dehogy haragszom, sőt, köszönöm, hogy szóltál. Ez a nyelv is hatalmas volt, ezért is készült belőle két étel. Nem olcsó, de ha számolom,de többször ettünk belőle, így már megérte.

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...