2013. március 11.

Szarvassonkás tekercs

Ivóban sütött Edó  Vadsonkával töltött fürtojásos tekercset . Nagyon ízlett, és elkészítettem  itthon a családnak még azon a héten. Fürjtojásom nem volt, így az kimaradt belőle. Edó, nagyon finom volt, azt hiszem mondtam neked már ott is:)



Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál cukor, 2 teáskanál só, 2 dkg élesztő; a töltelékhez: 20 dkg szarvas sonka, 3 szál újhagyma, 5 dkg vaj; a tetejére: 2-3 dkg olvasztott vaj

Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos tejben elmorzsoljuk a cukorral, és letakarva felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lazán átgyúrjuk, további 15-20 percig kelesztjük, majd téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk apróra vágott sonkával és zöldhagymával. Hosszanti oldalán feltekerjük és kb másfél újjnyi vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük, és langyos helyen kb 20 percig kelesztjük. Tetejét lekenjük olvasztott vajjal és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.




6 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Épp hétvégén kóstoltam a szarvas sonkát. Nagyon finom volt, de szemtelenül drága. Jól néz ki így tekercsben is... :o)

Kati írta...

Adél, ezt a tésztáját Edónak én is ki fogom próbálni, lehet hogy spenóttal:) Nagyon guszta:)

Adél írta...

Krisz, nem épp olcsó kategória, de néha megjárja egy kis kényeztetés is:)

Adél írta...

Kati, spenóttal is finom lesz:)

sedith írta...

Adél, meg ne haragudj, de már csodálkoztam is, hogy miért posztolod Edó fotóját! :D:D:D Annyira hasonlít a két tekercs, hoyg csak amikor kinagyítottam a képet tűnt fel, hoyg nem madárbegysalátával van tálalva. Szuperfinom, aláírom. :)

Adél írta...

Meg nem haragszom:))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...