2013. március 17.

Rántott marhanyelv tormás mustármártással



Elnézést kérek, az előbb más étel képét töltöttem fel véletlenül.

Hozzávalók: 1-2 marhanyelv, 2 babérlevél, 3 cikk fokhagyma, só;
a panírozáshoz: 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 4 dl olaj;
a mártáshoz: 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál francia mustár, 2 evőkanál reszelt torma, só, bors, citrom
 
Elkészítése: A marhanyelvet megmossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük a babérlevéllel és fokhagymával. Ha megfőtt,  lepucoljuk a bőrét és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Lisztbe majd felvert tojásba forgatjuk és forró olajban kisütjük. Tálalásig meleg helyen pihentetjük. A mártáshoz a vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a mustárt, felöntjük a tejszínnel és sűrűsödésig főzzük. Sózzuk, borsozzuk és miután lezártuk a lángot alatta, belekavarjuk a reszelt tormát. Ízlés szerint citromlével savanyítjuk. A rántott nyelvet krumplipürével és mártással tálaljuk.  




2 megjegyzés:

sedith írta...

Szia, Adél, ugye nem haragszol, hogy szóltam? Akárhogy is meresztettem a szemem, nem láttam a panírt a nyelven. :)
De mindkettő irtó guszta, és felfalnám együltömben. :)
Múlt héten láttam marhanyelvet az egyik áruházban, de akkora volt, hogy 21 lejt nem voltam hajlandó kiadni érte. Pedig fájt a szívem otthagyni.

Adél írta...

Ugyan Edith, dehogy haragszom, sőt, köszönöm, hogy szóltál. Ez a nyelv is hatalmas volt, ezért is készült belőle két étel. Nem olcsó, de ha számolom,de többször ettünk belőle, így már megérte.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...