2013. július 7.

Tejberizs fagylalt málnaöntettel




Hozzávalók: 10 dkg apró szemű rizs, 5 dl tej, 4 dkg cukor, 2 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 1 vanília rúd; a málnaöntethez: 20 dkg málna, 8 dkg cukor

Elkészítése: A tejhez hozzáadjuk a vanília kikapart magjait meg a rizst és többször  megkeverve puhára főzzük. A tojássárgát elkavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt és állandó keverés mellett beleöntjük a rizsbe. Felforraljuk és levesszük a lángról. Fagylaltkészítő gépben krémesre fagyasztjuk vagy ennek hiányában műanyag dobozba rakjuk és félóránként átkavarva lefagyasztjuk. A málnaöntethez a málnát összekeverjük a cukorral meg 1 evőkanál vízzel és forrástól számítva 2-3 percig főzzük. Tálaláskor a fagylaltból gombócokat vájunk és leöntjük a kihűlt málnaöntettel. Friss málnával díszítjük. 


2 megjegyzés:

Kati írta...

De ötletes:) Eszembe nem jutott volna:) Nagyon szép a fotód is:)

Illéskrisz Konyhája írta...

Ó, de megenném!!!!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...