2014. február 9.

Kávés szelet







Hozzávalók: 4 tojás, 12 dkg cukor, 8 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó;
 a krémhez: 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 1 evőkanál instant kávépor, 5 dkg csokoládé dara, 2 banán, 10 g zselatin

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a fele cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt cukorral. A sárgáját ráöntjük a fehérjére és hozzáadjuk a lisztet meg a kakaót, majd könnyedén összekavarjuk. Sütőpappírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.  A pudingport összekavarjuk a cukorral és felöntjük a tejjel, majd megfőzzük és kihűtjük. A zselatint felöntjük 0,5 dl vízzel és duzzadni hagyjuk, majd felforrósítjuk(de nem főzzük). A kávéport 1 evőkanál vízben feloldjuk, a tejszínt pedig felverjük. Az időközben kihűlt pudingba belekeverjük a zselatint, a feloldott kávét meg a tejszínt és összekavarjuk. A végén beleforgatjuk a csokoládé darát is. Felét rákenjük a piskótára, kirakjuk banánkarikákkal és befedjük a megmaradt krémmel. Egy éjszakára hűtőben dermedni hagyjuk és másnap szeletekre vágjuk. 


13 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Nagyon finom sütemény lehet, és milyen türelmesen kivártad a dermedést, szép szeletek lettek! :)

Éva írta...

Hű ez igazán nekem való lenne, nagyon szeretem a kávés krémeket! A baj az hogy csak én így csak minimális esély van rá hogy kipróbáljam. Nagyon guszta!

Blogkonyha írta...

Ó, de guszta süti. Éppen ma én is kávésat sütöttem. Majd a jövő héten posztolom, ha időm engedi. Ezt ki fogom próbálni, mert mostanában kávé rajongó lettem... :o)

Dina írta...

Hű, de guszta sütikék! :)) Kávé és banán, kellemes kis páros lehet. (Kérlek áruld el, mennyi zselatint teszel bele, vagy csak én nem találom? :O)

Adél írta...

Dina, pótoltam a hiányosságot, köszönöm a figyelmed! :)

Flögi írta...

Ez istenien néz ki, kicsit tiramisu szelet szerű lehet. Én "sütésbéna" vagyok és nekem kicsit bonyolultnak látszik, meg utálom a zslatint, azt nem lehet kihagyni? üdv

Unknown írta...

Szia Mekkora tepsibe sütötted?

Adél írta...

Szia Ágota! 25x30 cm. tepsibe sütöttem.

Unknown írta...

Köszönöm :D

Unknown írta...

Kipróbáltam a receptet nagyon finom lett!Aki megkóstolta kérte a receptet.Köszönjük!

Nikoletta írta...

Szia.nem kell hozzá sütőpor a tesztához?

Adél írta...

Szia Nikoletta!Nem szükséges sütőpor.

Unknown írta...

Nagyon finom lett köszi a receptet.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...