2014. február 7.

Szendvics tornyok




Hozzávalók 18 db-hoz: 10 szelet toast kenyér, 2 szelet 4mm vastagságú sonka(felülete akkora legyen kb. mint a kenyér felülete), 2 szelet sajt(mérete mint a sonkáé), 3 savanyú uborka, 2 savanyú pritamin paprika, 10 dkg vaj, 6-7 szem olíva bogyó

Elkészítése: Két szendvics tornyot készítünk, egyhez 5 szelet kenyeret használunk. Egy kenyérszeletet lekenünk vajjal, kirakjuk a pritaminpaprikával, úgy, hogy az egész felületét befedje. A második, harmadik és negyedik szelet kenyérnek mindkét felét lekenjük a vajjal, hogy tapadni tudjanak, majd  a sajttal, az uborkával meg a sonkával váltakozva egymásra rétegezzük. Az utolsó szelet kenyérnek csak azt a felét kenjük le vajjal, amelyik felével befedjük.  Az így kapott két szendvicstornyot szorosan becsomagoljuk fóliába és 2 órára  a mélyhűtőbe rakjuk. Ezután kivesszük, a szélét vékonyan körbevágjuk, majd mindegyiket 9 részre vágjuk. Mindegyik tornyocska tetejére egy-egy szelet olívabogyót teszünk és bambusz koktélpálcikával átszúrjuk. A szendvicseket tálalásig hidegben tarjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...