2014. március 5., szerda

Citromos csirkeragú leves







Hozzávalók: 1  csirkemell, 3 sárgarépa,  2 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 hagyma, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 3 tojás sárgája, 2 evőkanál olaj, 1 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors


Elkészítése: 
1. Előkészítjük a hozzávalókat

2. A csirkemellet 2x2 cm-es kockákra vágjuk.

3. A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat 1x1 cm-es kockákra, a hagymát apróra vágjuk.

4. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. 

5. Hozzáadjuk a zöldségeket és együtt dinszteljük tovább. Felöntjük vízzel, megsózzuk, megborsózzuk és lassú tűzön megfőzzük.

6. Mikor a hús meg a zöldségek félig megfőttek, hozzáadjuk a rizst és készre főzzük.

7. A tejfölt elkavarjuk a tojássárgájával és beleszorítunk  3-4 evőkanál citromlevet.

8. A levest levesszük a tűzről és 5-6 merőkanállal felhígítjuk a  tejfölös keveréket, majd visszatöltjük a levesbe. Erre a hőkiegyenlítésre azért van szükség, hogy a tejfölös tojás ne menjen össze a forró levesben. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, hozzáadjuk az ételhez és ha szükséges még kevés citromlével savanyítjuk. Lefedjük és 15 percig pihenni hagyjuk. 


A recept megjelent a2014, februári Főzőiskolában .



3 megjegyzés:

Okki írta...

A gulyásleves mellett ez a másik kedvenc levesem, nagyon szeretem. Mi is hasonlóan készítjük, csak rizs nélkül. Nagyon guszta! :)

Flögi írta...

Nagyon gusztusos! Még nem főztem ilyet. A rizst én is kihagynám, nem vagyok túl nagy riszrajongó, levesben nekem abszolút elképzelhetetlen. Kimásolom a recepted, valamikor kipróbálom. üdv

marisz57 írta...

Akár én is írhattam volna a receptet, mert szóról szóra így készítem. Na jó, ha tojásszűkéban vagyok, akkor előfordul, hogy anélkül, csak citromos habarással készül.
nagyon szeretjük!

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...