2014. március 12., szerda

Füstölt húsos paszulyleves


Hozzávalók:  1 db füstölt orja, 30 dkg száraz fehérpaszuly, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 2 dl paradicsomlé, só, fűszerpaprika, ecetes tárkony; a tálaláshoz: 2 dl tejföl

Elkészítése: A paszulyt előző este hideg vízbe áztatjuk. A füstölt orját megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a paszulyt, a megtisztított és karikára vágott sárgarépát meg a tárkonyt és megsózzuk. Mikor a hús megfőtt  kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, leszedjük a csontról és visszatesszük a levesbe. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és belekavarjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a paradicsomlével és csomómentesre kavarjuk, majd a levesre töltjük és kiforraljuk.  Tejföllel és ecetes hagymával tálaljuk.




2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Ezt a levest nagyon szeretem - pont így fehér paszullyal.
Olyan szépen tálaltad, most így ebédre nagyon jól esne...

Blogkonyha írta...

Éppen a napokban beszéltem az urammal, hogy kéne már bablevest főzni... Na tessék, és nálad máris belebotlok. Nagyon guszta, én is így készítem.

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...