2014. június 19.

Eperszörp hidegen







Hozzávalók 5 l-hez:  2,5 kg eper, 3 kg cukor, 2,5 l víz, 1/2 teáskanál szalicil, 1 citrom leve

Elkészítése: Az érett, egészséges epret kicsumázzuk, megmossuk és egy nagy üvegbe tesszük. Kézzel összetörjük, hozzáadjuk a citromlevet meg a szalicilt, felöntjük a vízzel és másnapig a konyhapulton tartjuk. Ekkor hozzáadjuk a cukrot és többször megkeverve, újabb 24 óráig állni hagyjuk. Steril gézen leszűrjük, hagyjuk jól lecsöpögni és tiszta, csírátlanított üvegekbe töltjük, majd rácsavarjuk a tetejét. Kamra polcon tároljuk. A visszamaradt gyümölcshúst felforraljuk, szintén tiszta üvegekbe rakjuk és lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...