2014. április 13.

Sült töltött tojás



Hozzávalók 3 személyre: 3+2 tojás, 6 szelet sonka, 2 szál zöldhagyma, 5 dkg sajt, 3 dl tejföl, só, fehérbors, petrezselyemzöld; a tálaláshoz: madársaláta, primőr zöldségek

Elkészítése: Három tojást keményre főzünk, hideg vízben kihűtjük, majd megpucoljuk. A megmaradt két tojást felverjük és összekeverjük a tejföllel, enyhén megsózzuk. A zöldhagymát meg a petrezselyemzöldet megmossuk és a sonkával együtt apróra vágjuk. A megpucolt tojásokat félbevágjuk, a fehérjét egy sütőtálba tesszük, a sárgájához pedig hozzáadjuk a zöldhagymát, a petrezselyemzöldet meg a sonkát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejfölös keverékből 2-3 evőkanállal belekeverünk, hogy formázható  masszát kapjunk, 6 részre osztjuk és megtöltjük vele a tojásfehérjéket. Leöntjük a tejfölös keverékkel, megszórjuk a reszelt sajttal és forró sütőben, 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Madársalátával vagy bármilyen tavaszi salátával és primőr zöldségekkel tálaljuk.



1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Úh, de guszta! Hát ez milyen finom lehet! Máris mentem!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...