2014. augusztus 1.

Réteges csokoládé desszert





Hozzávalók:  4 dl tejszín, 10+1 dkg  50 %-os keserű csokoládé, 2 dkg fehér csokoládé, 5 g zselatin


Elkészítése: A zselatint belekavarjuk a tejszínbe, kicsit hagyjuk duzzadni, majd alacsony tűzön felmelegítjük. Négy részre osztjuk, majd az elsőbe tesszük az apróra vágott 2 dkg tejcsokoládét, másodikba 2 dkg  keserű csokoládét, harmadikba 4 dkg keserű csokoládét és a negyedikbe pedig 6 dkg keserű csokoládét, majd addig keverjük, míg feloldódnak benne. A tálaló poharakat egy hosszúkás dobozba vagy kalácstepsibe, kicsit megdöntve egymás mellé állítjuk (az üresen maradt helyet konyhatörlővel vagy szalvétával kitömjük), és beletöltjük a fehércsokoládés tejszínt, majd 10 percre a hűtőbe tesszük dermedni. A következő, legvilágosabb csokoládés tejszínt, ha időközben megdermedt kicsit felmelegítjük és óvatosan rátöltjük az előző rétegre, majd hűtjük. A megmaradt két réteggel is ugyanúgy járunk el, majd dermedés után a tetejére reszeljük a megmaradt 1 dkg keserű csokoládét. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...