2014. december 23., kedd

Sonkás sajtos pulykamelltekercs





Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet pulykamell, 4 szelet nyers füstölt sonka, 4 szelet sajt, 4 szelet pármai sonka, 4-5 cikk fokhagyma, só, bors, fűszerpaprika;
 a körethez: 50 dkg fagyasztott vegyes zöldségkeverék, 50 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 1 dl tej, só, chilipehely

Elkészítése: A pulykamellet kissé klopfoljuk, mindkét felét enyhén megsózzuk, megszórjuk sóval meg fűszerpaprikával. A hússzeletekre tesszük a füstölt sonkát majd a sajtot és szorosan föltekerjük, majd a tekercset vékonyra szeletelt pármai sonkába csavarjuk, a végeit benyomjuk. A fokhagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk és egy tepsibe szórjuk, ráhelyezzük a tekercseket, aláöntünk egy kevés vizet, majd lefedjük és 30 perc alatt megpároljuk. Ekkor kifedjük és pirosra pirítjuk. A zöldségeket enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük és a vajon átsütjük, megszórjuk a chilipehellyel. A krumplit megfőzzük, majd a megmaradt vajjal és tejjel kikavarjuk. A tekercseket szeletekre vágjuk, krumplipürével és a vajas zöldségekkel tálaljuk. 


3 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Csodás ünnepi falatok! Áldott, Karácsonyt Kívánok Aleda!

Gabriella írta...

Áldott ünnepeket kívánok Aleda!

Adél írta...

Köszönöm szépen nektek!

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...