Hozzávallók 6 személyre: 60 dkg száraz fehérpaszuly, 1 füstölt csülök, 2
hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 babérlevél, 1,5 dl
paradicsomlé, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál zsír, só, őrölt bors, 1 teáskanál szemesbors,
fűszerpaprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csülköt megmossuk, hideg vízben főni tesszük. Hozzáadunk 1
hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a borst, sót és addig főzzük, míg a hús
leválik a csontról. Ha megfőtt kivesszük, egy tálba rakjuk és lefedve melegen
tarjuk. A megmaradt hagymát apróra, a sárgarépát pedig karikára vágjuk, a
zsíron együtt megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés borssal, majd
rátesszük az előzőleg beáztatott szárazpaszulyt és felöntjük annyi csülöklével,
hogy bőven ellepje. Mérsékelt lángon puhára főzzük, közben ha szükséges,
pótoljuk az előtt lét. A lisztet csomómentesre kavarjuk a paradicsomlével és
behabarjuk az ételt, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. 2-3 percig
forraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. A csülökhúst darabokra vágjuk és a
főzelékkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése