2018. február 4.

Koktélnarancsos pohárkrém


A koktélnarancs,(kumquat)  Kínából származik, apró, fürjtojás méretű citrus. Héja ehető, édeskés, nem kell hámozni,  húsa pedig savanykás, de együtt egy frissítő, kellemes ízélményt nyújt. 


Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mascarpone, 2 dl görög joghurt, 2 dl tejszín,  10 dkg porcukor, 2 dl narancslé, 20 dkg koktélnarancs, 2 evőkanál méz. 

Elkészítése: A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként adagolva belekavarjuk a joghurtot és 3-4 evőkanál  narancslevet. A tejszínt felverjük, előbb a felét, majd az egészet a krémbe keverjük. A krémet poharakba szétosztjuk  és hűtőbe tesszük. A megmaradt narancslevet kevés vízzel és a mézzel főni tesszük. Mikor felforrt, beletesszük a szeletekre vágott koktélnarancsot és addig főzzük(pár perc), míg a leve besűrűsödik  és ragacsos állaga nem lesz. lehűtjük, majd tálaláskor a krémre kanalazzuk. 


Megjegyzés:  Koktélnarancs helyett héjától megpucolt és kis darabokra vágott narancsot is használhatunk. Ebben az esetben nem kell narancslevet hozzáadni, elég csak a narancsot a mézzel összefőzni. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...