2023. május 30.

Öntött saláta túróspuliszkával - Ciorbă de salată cu mămăligă cu brânză

Hozzávalók 4 személyre: 2 fejessaláta, 8 dkg füstölt szalonna, 1 l tej, 2 dl tejföl, 4 cikk fokhagyma vagy 2-3 szál újfokhagyma, kapor, só, ecet, 1,2 l víz, 30 dkg kukoricaliszt, 20 dkg juhtúró.

Elkészítése: A szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára sütjük(ha túl sok a zsír, kiveszünk belőle) majd beleszórjuk az összeaprított fokhagymát és gyorsan megkavarjuk. Rádobjuk az összevágott vagy összetépkedett, előzöleg megmosott és lecsöpögtetett salátát, pár percig dinszteljük, majd felöntjük kevés vízzel meg a tejjel. Sózzuk, rászórjuk az apróra vágott kaprot és addig főzzük, míg a saláta puhára fő(kb. 10-15 perc). A tejfölt kevés forró lével hőkiegyenlítjük, majd rátöltjük a levesre. Izlés szerint szerint ecettel ízesítjük. A levest hűlni hagyjuk. A puliszkához a vizet főni tesszük, megsózzuk, mikor felforrt állandóan kavargatva beleszórjuk a kukoricalisztet és közepesen lágy puliszkát főzünk. Még forrón hőálló tálba rétegezzük, minden rétegre juhtúrót szórunk. Forró sütőben 15 percig sütjük. Hideg, öntött salátával tálaljuk.



Ciorbă de salată

Ingrediente pentru 4 persoane: 2 căpățâni de salată, 80 g slănină afumată, 1 l lapte, 200 ml smântână, 4 căței usturoi sau 2-3 fire usturoi verde, mărar, oțet, 1,2 l apă, 300 g făină de mălai, 200 g brânză de oaie, untură topită.

Prepararea:  Slănina se taie cubulețe mici, se prăjește în oală, apoi se adaugă usturoiul pisat sau usturoiul verde mărunțit, se amestecă  și se pune salata ruptă în bucăți mici. Se înăbușă  până ce se scad frunzele, apoi se toarnă 300 ml apă și laptele. Se asezonează cu sare și mărar mărunțit și se fierbe 10- 15 minute. Smântâna se amestecă cu puțină zeamă fierbinte și se toarnă în ciorbă, se potrivește gustul cu oțet. Se pune apa la fiert, se adaugă sare, iar când a dat în clocot, se toarnă făina de mălai în ploaie. Se fierbe mămăliga, amestecând frecvent în ea, apoi se ia deoparte, se acoperă și se lasă 5 minute. O tavă termorezistentă(sau patru vase termorezistente mai mici) se ung cu untură topită, se pune un rând de mămăligă, apoi un rând de brânză de oaie și se continuă până ce se termină ingredientele. Se introduc în cuptorul fierbinte pentru 15 minute. Se servește cu ciorba de salată.


1 megjegyzés:

. írta...

Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatait. A nézők számára nem ismerem a helyzeteteket, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphat a függőség megszüntetéséhez. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
1) Szerelmi varázslatok
2) Elveszett szerelmi varázslatok
3) Válási varázslatok
4) Házassági varázslatok
5) Szerelmi varázslatok.
6) Elválasztó varázslatok
7) Száműzd el a volt szeretőt
8.) Szeretnél előléptetni.
9) lottó nyerő varázslatok
10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
12) varázslat a megszállottság megtörésére
Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
WhatsApp: +2348155926512

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...