2011. június 4.

Ropogós szelet
                            TücsokBogár  készítette  ezt , ezt  és ezt az édességet.
Kislányom, aki nagy csokirajongó,  mikor meglátta ezeket a csodákat, elnémult és csak mutogatni tudta,hogy ö bizony ezeket kéri:) Próbáltam alkudozni,hogy kísérletezek egy fél adaggal,de ö hallani sem akart ilyen megoldásról...hát akkor legyen egy egész .A végeredmény láttán,még ö is meglepődött......-Eennyyiii lett??:))  De aztán férjemmel ketten,biztosítottak róla,hogy ne aggódjak,ellátják ők a baját a tekintélyes mennyiségnek (azért ,én is szívesen segédkeztem nekik:) ).
Mentegetőztem a szeletelés minőségéért,de a lányom két szóval helyrerakta az önbizalmam: -   O Anya,az mit számít?
Kicsit változtattam az adagon,nem mert nem bíztam a receptben,hanem mert pl. mályvacukrot 10 dkg csomagolásban kaptam( azt is nagy nehezen és ráadásul citromosat:( ), így kettőt vettem és felhasználtam mind. Puffasztott rizs nem volt kakaós,ezért csokival dúsítottam.A végeredmény egy csodás,finom édesség lett.
Köszönet TücsökBogárnak a receptért.


Ropogós rész:10 dkg puffasztott rizs,10 dkg puffasztott gabonapehely, 20 dkg mályvacukor, 10 dkg tejcsokoládé,5 dkg vaj, 3 evőkanál víz
Krém: 40 dkg mogyorókrém,20 dkg tejcsokoládé
Csokis rész: 15 dkg étcsokoládé, 1,5 dl. tejszín

Vízgőz fölött felolvasztottam a tejcsokoládét,hozzáadtam a vizet, vajat , mályvacukrot és addig kavartam,míg egynemű ,ragacsos  massza lett,majd hozzáadtam a puffasztott rizs és gabonapehely keverékhez. 25 x 30 as, fóliával bélelt formába nyomkodtam.

A krémhez ,vízgőz fölött felolvasztottam a tejcsokoládét,hozzákevertem a mogyorókrémet és a ropogós részre kentem.

A tejszínt felforraltam ,lehúztam a tűzről,hozzáadtam az étcsokoládét és addig kevertem,míg krémes lett.Kissé lehűtöttem és a krémes részre kentem. 3 órás dermedés után  szeleteltem.12 megjegyzés:

Alíz írta...

A lányod egy jóízlésű, határozott kicsi fehérnép és ügyesen teszi, hogy kívánságaival az anyukáját "formában tartja". :))) Nagyon vonzó, gusztusos lett ez a ropogós édesség és valóban így van, hogy a gyermekeinkért nem ismerünk lehetetlent. :)

Tücsök Bogár írta...

Nagyon jó lett! Örülök, hogy ízlett Nektek!!! :)
Én meg még citromos mályvacukorral nem találkoztam. :)

Blogkonyha írta...

Nagyon guszta! Már Tücsöknél is kinéztem magamnak! Hol lehet venni mályva cukrot! Nem is láttam még...Szóval, nagyon jól néz ki!!!

Névtelen írta...

De jól néz ki! :)

Panna írta...

Mi a baj a szeleteléssel? Nagyon szép lett, szerintem is!! Már én is kinéztem ezt a sütit Tücsök Bogárnál, csak én eddig vártam a mályvacukor receptre is. Ma ez a kívánságom is teljesült. :)) Nincs több kifogás :))

Bianka írta...

Csorog a nyálam utána, szívesen elfogadnám

Éva írta...

Nagyon jól néznek ki, guszta.Még én is vállaltam volna egy pár szeletet ha nem fogyna el?

R. írta...

Szia!
Ha időd, kedved van, gyere hozzám játszani! :)
http://kotyvasztok.blogger.hu/2011/06/05/ki-hogyan-szeret-fozni-jatek

Lívia írta...

Hú, ez nagyon guszta, biztos finom is. Legszívesebben beleharapnék, de sajnos nem lehet. Legfeljebb ha én is elkészítem

Szabina írta...

Ezt nevezem édességnek! :))

Roza írta...

Nagyon jól néz ki:) Én csak kétféle mályvacukorral találkoztam eddig, az egyik sima fehér, a másik pedig rózsaszínű-sárga-fehér variációs. Ezeket a Lidl-ben vásároltam. Te hol vetted az általad használtat?

Adél írta...

Alíz:Köszönöm.Csokis kívánságai gyakran vannak.Most,hogy vizsga előtt van,teljesítem neki,de aztán kicsit visszafogjuk a gyeplőt:)

Tücsök Bogár: Nagyon elégedettek voltunk,még egyszer köszönöm a receptet.Nem volt nagyon intenzív a citrom a mályvacukron,így nem változtatta az ízét.

Illéskrisz:köszönöm.Mályvacukrot a cukorkás részlegeken keress.

Flóra:Köszi.

Panna: Nincs baj a szeleteléssel,csak nem sikerült olyan tökéletesen,mint TücsökBogárnak.

Bianka::)

Éva:Már elfogyott,de köszi:)

Rita: köszi a játékot.

Livia:tényleg nagyon finom,készítsd el.

Szabina: ezt én is annak nevezem:)

Roza:Cora üzletben(Erdélyben)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...