Hozzávalók:1 kg apró újkrumpli, 25 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej hagyma,2 cikk fokhagyma, 1 piros paprika, 1 csokor petrezselyem levél, só,bors
A kolozsvári szalonnát apró kockákra vágtam, zsírjára sütöttem és szűrőkanállal kivettem a zsírból.A hagymát és a paprikát apróra vágtam és megdinszteltem a visszamaradt zsírban, a végén hozzáadtam az összetört 2 cikk fokhagymát.Az újkrumplinak lekapartam a vékony héját és összekevertem a dinsztelt hagymás paprikával,megszórtam apróra vágott petrezselyem levéllel ,fél dl vizet öntöttem rá és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem,tetejét megpirítottam.Salátás tálba tettem, rászórtam a kolozsvári szalonnát és kevés friss petrezselyemlevelet.
15 megjegyzés:
Micsoda csodás képek, fini kaja:-))
Már alig várom én is a kertből az újkrumplit, imádjuk bármilyen formában.
Ez a recept nagyon tetszik:-)
Megkívántattad velem, mi is nagyon szeretjük.
Nagyon guszta,az a szalonna csodásan néz ki!Biztos nagyon finom lett az újkrumplival!
Köszönöm,lányok.Elég egyszerű és finom júniusi étel.
Azok a színek Aleda!!
AnazarKonyhatündér
Csodálatosan néz ki! Imádom az újkrumplit, ez így magában is nagyon finom étek, a fotókról már nem is beszélek!
:D
Csak a férjem meg ne lássa, mert akkor el kell készítenem. Na jó miattam is :)
Ó, mit nem adnék, ha nálunk (Portugáliában) lehetne kolozsvári szalonnát kapni!!!!!! Nagyon szép képek, nagyon guszta étel :)
Gyönyörűek a képek>:D< és nagyon finom volt:-> :):)
Szia!
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu
Káprázatosan néz ki!!
Ismét lenyűgöző recetet hoztál,a fotóról nem is beszélve!!Kélek írd meg ay e-mail címed (az én oldalamra),mert itt nm találom sehol és zeretnék írni neked.Köszi előre is!
Ezt most nagyon meg tudnám enni jó kis ecetes fejessalátával!:-)
Gyönyörű képeket hoztál és nagyon, nagyon finom lehet!
Ez az étel is mesésen néz ki! Finom ételeket készítesz, és gyönyörű fotókkal mutatod be!!
Megjegyzés küldése