2011. június 18.

Magyaros újburgonya kolozsvári szalonnával










Hozzávalók:1 kg apró  újkrumpli,  25 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej hagyma,2 cikk fokhagyma, 1 piros paprika, 1 csokor petrezselyem levél, só,bors

A kolozsvári szalonnát apró kockákra vágtam,  zsírjára sütöttem és szűrőkanállal kivettem a zsírból.A hagymát és a paprikát apróra vágtam és megdinszteltem a visszamaradt zsírban, a végén hozzáadtam az összetört 2 cikk fokhagymát.Az újkrumplinak lekapartam a vékony héját  és összekevertem a dinsztelt hagymás paprikával,megszórtam apróra vágott petrezselyem  levéllel ,fél dl vizet öntöttem rá és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem,tetejét megpirítottam.Salátás tálba tettem, rászórtam a kolozsvári szalonnát és kevés friss petrezselyemlevelet.


15 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Micsoda csodás képek, fini kaja:-))
Már alig várom én is a kertből az újkrumplit, imádjuk bármilyen formában.
Ez a recept nagyon tetszik:-)

Kati írta...

Megkívántattad velem, mi is nagyon szeretjük.

Éva írta...

Nagyon guszta,az a szalonna csodásan néz ki!Biztos nagyon finom lett az újkrumplival!

Adél írta...

Köszönöm,lányok.Elég egyszerű és finom júniusi étel.

Névtelen írta...

Azok a színek Aleda!!
AnazarKonyhatündér

Bianka írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Barbi konyhája írta...

Csodálatosan néz ki! Imádom az újkrumplit, ez így magában is nagyon finom étek, a fotókról már nem is beszélek!
:D

Bianka írta...

Csak a férjem meg ne lássa, mert akkor el kell készítenem. Na jó miattam is :)

Bors and Pepper írta...

Ó, mit nem adnék, ha nálunk (Portugáliában) lehetne kolozsvári szalonnát kapni!!!!!! Nagyon szép képek, nagyon guszta étel :)

Edina írta...

Gyönyörűek a képek>:D< és nagyon finom volt:-> :):)

Miner.hu írta...

Szia!

Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

Üdvözlettel:
Miner.hu

Ottis írta...

Káprázatosan néz ki!!

Edó írta...

Ismét lenyűgöző recetet hoztál,a fotóról nem is beszélve!!Kélek írd meg ay e-mail címed (az én oldalamra),mert itt nm találom sehol és zeretnék írni neked.Köszi előre is!

Nelli írta...

Ezt most nagyon meg tudnám enni jó kis ecetes fejessalátával!:-)
Gyönyörű képeket hoztál és nagyon, nagyon finom lehet!

María írta...

Ez az étel is mesésen néz ki! Finom ételeket készítesz, és gyönyörű fotókkal mutatod be!!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...