2011. augusztus 1.

Csíkos süti



Katakonyha blogon láttam ezt a sütit,valóban látványos és finom is .Viszonylag,elég hamar lehet szeletelni és nagyon kiadós.Kata köszi a receptet.

Hozzávalók :
Lapokhoz:15 evőkanál kristálycukor, 3 tojás, 3 dl tejföl, 15 evőkanál liszt, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, pici só,5 evőkanál darált mák, 3 evőkanál kakaó, 5 evőkanál darált dió

Krémhez:8 dl tej, 8 evőkanál búzadara, 20 dkg margarin, 18 dkg porcukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, pici só

A lapokat külön-külön készítettem el,azaz  1 tojást habosra kevertem 5 kanál cukorral, hozzáadtam 1 dl tejfölt,  a szódabikarbónával és a sóval elkevert 5 kanál lisztet  és 3 evőkanál kakaót. Kicsit folyósabb, nagyjából piskóta állagú tészta lett.Egy közepes tepsiben sütőpapíron  megsütöttem  kb.15 perc alatt.A másik két lapot is ugyanúgy elkészítettem,mákkal majd dióval.

A krémhez a tejet felforraltam a sóval, állandó keverés közben beleöntöttem a grízt, egészen keményre főztem, majd teljesen kihűtöttem. A margarint habosra kevertem a cukorral  és a vaníliával,hozzáadtam a kihűlt grízet majd a lapokat ezzel a krémmel rétegeztem, a tetejére is hagytam belőle egy vékonyabb rétegre valót majd megszórtam darált dióval .

11 megjegyzés:

Anazar írta...

Woo-hoo, dió, mák, tejföl! Jöhet!!

Éva írta...

Nagyon jól néz ki guszta, és igen finom lehet! Már annyi süteményt szándékozok megsütni, de szerintem ez is közte lesz!:-))

Petra írta...

Gyönyörű! Ezt (is) el kell készítenem. Nagyon guszta. :)

Blogkonyha írta...

Nagyon finom sütemény, már volt szerencsém kóstolni, de még nem sütöttem...Nagyon guszta!!

Bianka írta...

Nagyon guszta

Ottis írta...

Gyönyörű!

Ani írta...

Érdekes...nekem kicsit a flódnira hajaz, csak itt a tésztában van a cuccos.

Vicuska írta...

A fotó önmagáért beszél!!!!!

Vicuska írta...

A lapokat kisütöttem. Már hűl a krém is...

Vicuska írta...

Kééész van, nagyon finom!!!!!!! Nem túl édes, pont, ahogyan szeretem, a grízkrém amúgy is kedvencem- szóval nekünk nagyon ízlik, köszönöm a receptet. Egy gondom volt csak, hogy a közepes méretű tepsim bizony nagynak bizonyult, ezért vékonyabbak a lapok. Milyen méretű a te tepsid?

Névtelen írta...

ez az eddigi legrosszabb suti amit valaha is fogyasztottam!!!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...