2012. április 20., péntek

Csokis torta( sütés nélkül)



Hozzávalók a kekszes alaphoz: 20 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg vágott dió, 5 dkg porcukor, 2 dkg kakaópor, kávé;
a krémhez: 20 dkg 70 %-os csokoládé, 5.5 dl tejszín, 1 tejszín ízű pudingpor, 5 dl tej, 7 evőkanál cukor, 10 g zselatin;
a tetejére: 5 dkg csokoládé
Elkészítése: a darált kekszet összekavarjuk a kakaóporral,a porcukorral, a dióval és az olvasztott vajjal majd annyi kávét öntünk hozzá, hogy jól dolgozható massza legyen. 26 cm.es tortaforma aljára nyomkodjuk.
A krémhez a pudingport  összekavarjuk a 7 evőkanál cukorral majd előírás szerint megfőzzük és kihűtjük. 2.5 dl tejszínt felforralunk, beletördeljük a csokoládét és addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz majd lehűtjük. A zselatint 0.5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük , majd kissé lehűtjük. A megmaradt 3 dl tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot fellazítjuk pár evőkanál tejszínhabbal és belekeverjük a zselatint majd lazán összevegyítjük a  többivel. A krémet 3 részre osztjuk.  Egy része marad fehéren, másodikba keverünk 2 evőkanálla a  csokis krémből a harmadikba pedig a a többit. A kekszes alapra kenjük a krémeket. Tetejére csokoládét reszelünk és egy éjszakára lehűtjük.

23 megjegyzés:

Edina írta...

nagyon finom volt:D:D

Gabriella írta...

Sütés nélkül?? Ez nagyon jól hangzik! ;-) Olyan szép és nagyon fincsinek tűnik a recept szerint (és biztos fincsi is:)). (és ahogy látom, gyönyörű konyhád és étkeződ van:))

Éva írta...

Csodásan néz ki, guszta! Nagyon finom lehet szívesen elfogadnék most egy szeletkét!

Kati írta...

Csodaszép és csodafinom:)

Emi írta...

Ez a torta gyönyörű! És biztosan nagyon finom is volt.

Barbi konyhája írta...

De szép és még sütni sem kell!! Biztosan finom és jó kiadós egy szelet! :)) Megenném! :)

Névtelen írta...

Gyönyörű torta!

Csiperke írta...

Nagyon szép! "Hadd kérdezzek valami szakamait!" Hogy csinálod, hogy a szeletelésnél a különböző rétegek nem kenődnek össze? Mert hiába használok minden vágáshoz tiszta kést, nálam a különböző rétegek mindig összemaszatolják egymást...

tücsi írta...

Gyönyörű torta, és a képek elképesztőek. Hát ezt nagyon érted!!! Szeretném megkérdezni, hogy fotós vagy???

Adél írta...

Örülök ,h ízlett kispipém:))

Adél írta...

Köszönöm,Gabriella.

Adél írta...

Köszi, Éva.

Adél írta...

Köszi.

Adél írta...

Emi, finom volt,pláné a csokirajongóknak.

Adél írta...

Barbi ,nagyon kiadós és elég hamar kész is van.

Adél írta...

Köszi.

Adél írta...

Csiperke, forró vízben felmelegítem a kést, szárazra törlöm és úgy szeletelem. Minden szeletnél megismétlem. De azért n még igy is néha összemajmolódik.:)

Adél írta...

Tücsi,köszönöm,kedves vagy:). Dehogy vagyok fotós, még a közelébe sem:))Egyet tudok, azt hogy jó fotóhoz fény kell és ehhez próbálok igazodni.

tejszínhab írta...

Ezek a csoki rétegek... jahahaaaj!!! :))

Névtelen írta...

Milyen tejszínt használtál hozzá?

Adél írta...

Rendes tejszínt.(állati tejszín)

Névtelen írta...

Olyat, mint pl. a Hulala???

Adél írta...

Nem. A Hulala az növényi habalapanyag, nem tejszín. Valódi tejszínt tejes boltokban lehet venni, ahol valódi tej, vaj és sajt található.

A krémet készítheted növényi tejszínnel (Hulalával) is. Ez nem azzal volt, de hasonló krémet már készítettem én is Hulalával és finom az is.

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...