2012. május 12.

Vörösboros eperleves

 
 

Hozzávalók: 50 dkg eper, 15 dkg porcukor, fél citrom leve, 3 dl vörösbor, 2 tojás, csipet só

Az epret megmossuk és kicsumázzuk. 10 dkg-ot  félreteszünk a tálaláshoz, a többit meglocsoljuk a citrom levével, és főni tesszük a 3 dl bor és fél liter víz keverékében.10 percig főzzük, majd kicsit hűlni hagyjuk, és összeturmixoljuk. A 2 tojás sárgáját elkavarjuk kissé a cukorporral , kevés levessel hőkiegyenlítjük, és belekavarjuk a levesbe. Jól lehűtjük, addig elkészítjük a habgaluskát. A 2 tojás fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, kanalanként fövő vízbe szaggatjuk, és 1-2 perc elteltével megfordítjuk . Szűrőkanállal kiemeljük, majd hűlni hagyjuk. A levest hidegen,  a felszeletelt eperrel és a habgaluskával tálaljuk .


5 megjegyzés:

Edó írta...

Gyönyörű!Ma én is eperlevest készítettem:)

Blogkonyha írta...

Ó, micsoda színpompa! Nekem bor nélkül kell csinálnom, mert itt mindenki anti-alkoholista.. Nagyon finom lehet. Várom már a szedd magad akciót, akkor biztos terítéken lesz.

Gabriella írta...

Szépséges, és biztos finomságos is! :)

Juci írta...

Nagyon irigykedem, itt borzasztó drága még az eper, nem nem engedhetem meg magamnak...A kertben pedig csak most virágzik...Addig hozzátok jövök bámulászni.

Csiperke írta...

De szívesen ennék most egy tányérkával! Nagyon guszta!
Az új fejléced pedig csodaszép...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...