2012. május 22.

Grillezett sertés hasaalja






Hozzávalók:  1 kg sertés hasaalja; a páchoz: 2-3 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál francia mustár, 2 evőkanál  ketchup, 1 evőkanál szárított oregáno só, bors; a fokhagymás szószhoz: 1 dl tejföl, 3 cikk fokhagyma, 1 kávéskanál szárított oregáno, só

Elkészítése: clevet készítünk a  hozzávalókból és 2-3 órára beletesszük a szeletekre vágott sertés hasaalját. A szószhoz megpucoljuk a fokhagymát és apróra vágjuk. Kikavarjuk a sóval és a szárított  oregánoval  majd hozzáadjuk a tejfölt és 2-3 órára hűtőben érleljük. Faszenes grillen  ropogósra sütjük a húst és fokhagymás szósszal tálaljuk.


8 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Hű, micsoda pompás ropogós husika! Nagyon jól néz ki! Sosem vettem még hasa alját...Annyira átjönnek a képeid, hogy itt nyelek nagyokat. :o)

duende írta...

A kedvencem. :) Az oldalas mellett. :)

Kata írta...

S még fokhagymaszósszal :D Finom biza :)

Unknown írta...

Csorog a nyálam!!!!

Edina írta...

Nem csak a konyhatudasoddal haladtal elore, hanem a fotok keszitesevel is;) Egyre jobb kepeket csinalsz >:D< szeretlek <3

Katalin írta...

Hű de nagyon guszta! És szépen tálaltad is .....

Csiperke írta...

Hasaalját még én sem vettem soha, de ha most nem este lenne, rohannék venni. Elképesztően jól néz ki!

Winebeershoot írta...

Ez szuper! Még a képek nézegetését se lehet abbahagyni... :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...