2012. május 21.
Narancs sörbet
Hozzávalók: 4 narancs leve, 4 evőkanál cukor, 1 narancsnak a reszelt héja; a tálaláshoz: 1 narancs szeletelve, a félbevágott narancsok héja, mentalevél
Elkészítése: 2 dl vízből és a cukorból szirupot főzünk majd lehűtjük. Ha kihűlt, belekeverjük a reszelt narancshéjat és a narancslevet. Fagylaltkészítő gépben addig fagyasztjuk, míg kásás lesz. Ha nincs fagylatkészítő gépünk, műanyag tálban fagyasztóba tesszük és félóránként átkavarjuk. A félbevágott narancshéjakat lefagyasztjuk. Tálaláskor a narancs héjakba tesszük a sörbetet, narancsszelettel és mentalevéllel díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
17 megjegyzés:
Hajj, de elkanalazgatnék most ebből a finomságból is! Gyönyörűek a képek, és nagyon jó ötlet ez a narancshéjban tálalás!
Pont hasonlót tettem fel az imént, csak az citromos! Mintha összebeszéltünk volna! Nagyon guszta nálad is! :o)
Csiperke, köszönöm. Nagyon díjazta a család is :)
Krisz, bizony:)
Nagyon jól néz ki! Igaz még nincs rekkenő meleg, de jól esne most is! :))
Nagyon jól néz ki guszta! Annyira kellemes ez a szín csak így nézni is, hátmég ha tudnék belőle kanalazni?:-))
Gyönyörű,mesés!!Gondolom a nyári könyvbe készült:)Én is hasonlót készítettem,majd meglátod.
Krisznél citrom, nálad narancs, egyik jóvól jövök a másikba. :-)
Barbi, itt sem volt kibírhatatlan meleg, de nagyon csúszott azért:))
Köszönöm, Éva:)
Edó, igen abba:)) Kíváncsian várom a tied is:)
Katuci,igen, mintha összebeszéltünk volna:)
De szuper, csodásan néz ki, én is Krisztitől jövök, ott citromos fagyi van. Most csak ilyen hűsítőkre vágyom:) Nagyon jó ötlet a narancshéja tálalás:)
Ó, de gyönyörűek ezek a színes, nyári, napsütéses fotók!! :)
Csodásan néz ki, mert az ízében majdnem biztos vagyok!
Egy profi fotoshoz illo kepek...gyonyoru <3
Ez nagyon finom lehet, főleg kánikulában. Gyönyörűen tálaltad, szépek a színek...
Megjegyzés küldése