2012. július 28.

Sonkás kocka


Nagyon finom előétel, vendégváró vagy akár egy különlegesebb vacsora. 16x26-os tepsiben sütöttem és 24 kockára vágtam fel. Kissé nagyobb, pl. 20x30-as tepsiben is lehetne sütni, akkor egy kicsit vékonyabbak lesznek a lapok.
Ötlet innen

Hozzávalók: 
a sós piskótához: 9 tojás, 9 evőkanál olaj, 9 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, só
a töltelékhez: 30 dkg tehéntúró, 20 dkg fetasajt, 1-2 evőkanál tejföl, 15 dkg sonka, 1 kaliforniai paprika, petrezselyem levél, só, fehérbors


Elkészítése:
 16x26 -os tepsiben, 3 lapot sütünk a piskóta hozzávalóiból. Egy laphoz 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Három tojás sárgáját kikavarjuk egy csipet sóval és 3 evőkanál olajjal, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabba és belekeverünk egy csipet sütőporral elkevert 3 evőkanál lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 10-15 perc alatt megsütjük. nem kell kiszárítani.

A krémhez a fetasajtot lereszeljük vagy villával összetörjük, hozzákeverjük a tehéntúrót és annyi tejfölt, hogy kenhető, de nem híg  krémet kapjunk. A sonkát és a paprikát apró kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe, fehérborssal ízesítjük, ha még szükséges, sózzuk. A kihűlt lapokat vastagon lekenjük és jól lehűtjük. Tálalás előtt kockára vagy téglalap alakúra vágjuk, kevés paprikával és petrezselyem levéllel díszítjük.

16 megjegyzés:

Kati írta...

De ötletes:) És milyen jól néz ki, gondolom finom is lehet, sonka , feta, tehénturó...hm...

trollanyu írta...

Ez gyönyörű, nagyon ötletes, fogok is ilyet készíteni a vendégeimnek:)

Gabriella írta...

Szebbnél szebb és finomabbnál finomabb falatokkal találkozom Nálad... :P Már a kolozsvári palacsintád is le van mentve, csak a jövő hétre várok, mert vendégeink lesznek 1 hétig, akkor szeretném elkészíteni. :)

tücsi írta...

Megint egy gyönyörű étvágygerjesztő fotó!-:))

gionetta írta...

AJ, de kis helyes kockák. Először azt hittem süti, csak utána láttam a címet. ;-))

María írta...

Aztaaaa... Nemcsak gyönyörűséges, de nagyon finom is lehet. Hogy Neked milyen jó ötleteid vannak!!

Gerdi írta...

Igazán jól néz ki! Szép sárga piskóta, színes töltelék...

Csilla írta...

Ez nagyon klassz! Apósomnak nemsokára szülinapja lesz, és nem eszik édességet... Köszi!! :))) Egy kérdés: szeletelhető a sós piskóta rendesen?, mert nem szeretnék így hármat sütni, egyben gondoltam megsütni.

Roza írta...

Hoppá! Erről van szó!:)) Valami csodás, Aleda!:)

Erika írta...

Nagyon gusztusos, mutatós. Ötletes:)

Adél írta...

Köszönöm, lányok.:)

HajniZoli írta...

Csudajól néz ki! Ezt vittem is:)

Csilla írta...

Ha egyben sütném a piskótát, fel tudnám szeletelni, vagy szerencsésebb lenne külön- külön, mint ahogy írva van? Köszi! :)

Adél írta...

Bocsi, Csilla :(
Szeletelni lehet a piskótát, de szerintem érdemesebb külön sütni.Tapasztaltam(nem ennél, de más piskótáknál) ,hogy sokkal magasabb lesz ugyanannyi tojásból elkészített , külön sütött lapok,mint az egyben sütött. És ízre is finomabb volt, talán, mert a piskóta széle, mely kissé roppanósabb, sokkal finomabb. De ez csak az én véleményem.

Edina írta...

nagyon jol nez ki:) vidam szineivel nagyon kiemeli;)

vajda hajni írta...

szia hajni vagyok nagyon jok a receptjeid koszonom

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...