2012. szeptember 9.

Banános vaníliatorta



Hozzávalók: 
a piskótához:4 tojás, 8 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 4 evőkanál víz, 10 evőkanál liszt, 1 evőkanál reszelt citromhéj, csipetnyi sütőpor,
a krémhez: 2 vaníliás pudingpor, 3 tojás, 7 dl tej, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 dl habtejszín, 10 g zselatin, 2 banán
a díszítéshez: 3 dl habtejszín, 1 banán

Elkészítése:
A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. A sütőport összevegyítjük a liszttel és lazán beleforgatjuk a tojáshabba. 26 cm.es  tortaformába  töltjük és megsütjük.

A krémhez a pudingport összekavarjuk a cukorral és a tojások sárgájával, majd csomómentesre kavarjuk a tejjel és sűrűsödésig főzzük. Félrehúzzuk a lángról és még forrón belekavarjuk előbb a vajat, majd a habbá vert tojásfehérjét. A zselatint fél dl. vízben duzzadni hagyjuk, majd felmelegítjük és kissé visszahűtjük. A habtejszínt felverjük és a zselatinnal együtt, lazán belekeverjük a krémbe.

A piskótát két lapba vágjuk, az egyiket a kapcsos tortaforma aljára tesszük és rákenjük a krém felét, majd kirakjuk felszeletelt banánkarikákkal. Rátesszük a második piskótalapot és befedjük a megmaradt krémmel. A tortát egy éjszakára jól lehűtjük.

Másnap a tortaforma oldalát levesszük, a tortát tálcára tesszük és bevonjuk a felvert habtejszínnel. Tetejét szeletelt banánnal díszítjük.



11 megjegyzés:

Hankka írta...

Csodaszép és nagyon finom tortát sütöttél, mint mindig! Nagyon szép a díszítés is! :)

Gabriella írta...

Hú, mennyi finomságról maradtam le, mióta nem jártam nálad. Gyönyörű ez a torta, a recept alapján pedig az ízét is itt érzem a számban, csak kár, hogy nem valójában... :)

teller-cake írta...

Azonnal mentettem a "Sógor" mappába!! :)) Ugyanis a sógorom nagy banánimádó és mindig valami újabb banánossal szoktam meglepni a köszöntésein. Gyönyörű!

Blogkonyha írta...

Nagyon szép torta! A belsős képek nagyon guszták!!!

marisz57 írta...

Nagyon szép és finom tortát sütöttél! Nekem különösen tetszik a tejszínhabos díszítés! Nekem a tejszínhabhoz nemigen van érzékem, vagy nem jó minőségű az itteni tejszín.

Kriszta írta...

Ez meseszép!!!Nyithatnál egy cukrászdát a sok finomságodból,amik egytől-egyig csodásak!

Adél írta...

Köszönöm, lányok:)

Hankka írta...

Megsütöttem, isteni finom, nagyon jó a tésztája és a krémje egyaránt, köszönöm a receptet! :)

Unknown írta...

Isteni finom lett a torta és különösen jó, hogy nem túl édes! Gyönyörűek a tortáid! Köszönöm szépen a szuper receptet! :)))

Erika írta...

Kedves Aleda!

A kérdésem, hogy a habtejszínt és a zselatint akkor adjuk a krémhez ha kihűlt vagy mindjárt?

Válaszod előre is köszönöm!:)

Adél írta...

Kedves Erika!
Kicsit hűlni hagyod, mikor olyan langyos-meleg(enni kellemes) akkor már belekavarhatod a zselatint meg a tejszínhabot. :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...